אוכל

מהטיקטוק לצלחת: 5 מתכוני פסטה שכבשו את הרשת

החל מפסטה של ילדים ועד קאצ'ו אה פפה - הפסטה כובשת את לבם וקיבתם של הישראלים. אספנו לכם חמישה מתכונים שהתפוצצו ברשתות החברתיות שכל חובב אוכל חייב להכין
מערכת ice | 
פסטה (צילום Shutterstock)
אי אפשר להגיד "פסטה" ו"רשת" בלי להזכר בפסטה המפורסמת של דניאל עמית, שהפכה לה את החיים ואת הקריירה. אבל לא רק הפסטה המפורסמת של עמית מסתובבת ברשתות החברתיות ויש עוד כמה מתכונים שהצליחו לכבוש את הלב ואת הבטן של העוקבים. אספנו לכם חמישה מתכונים שכבשו את הטיקטוק, שכל חובב פסטה חייב להכין.  
קאצ'ו אה פפה
מדובר במנה קלאסית מהמטבח האיטלקי והיא לא כוללת הרבה מרכיבים בכלל. כל מה שצריך זה פסטה טובה, גבינות ופלפל שחור. יוצר התוכן והמתכונאי בן שי, העלה מתכון פשוט עם טריק מגניב שיחסוך לכם הרבה עבודה.
 
@benshai פסטה קאצ׳ו אה פפה Foolproof מה הבעיה עם הפסטה הזאת? שהיא ממש טעימה נכון. אבל מה הבעיה השניה? שלמרות שהיא מכילה מספר ממש מצומצם של מרכיבים היא עדיין דורשת טכניקה מדוייקת כדי להצליח. למה היא כזאת מורכבת? בגלל הגבינות והשליטה על טמפ׳ מדויקת כדי שלא יצא לנו בלאגן של גבינה מותכת שאף אחד לא רוצה במתכון הזה. בשיטה המסורתית משתמשים במי הפסטה העמילניים כדי להמיס את הגבינה וליצור אמולסיה בין המים לגבינה, אמולסיה שתהיה כמו רוטב עשיר ומפנק. אבל אם הטמפ׳ נמוכות מדי הגבינה לא נמסה ואם הן גבוהות מדי הגבינה מתפרקת ונהיית חוטים כאלה (שזאת הבעיה ברוב המקרים). מה הסוד? במילים פשוטות - לייצב את הרוטב עם עמילן עוד לפני האיחוד עם הפסטה בעזרת ״ג׳ל״ קורנפלור. הקורנפלור מדמה את העמילנים שיש במים של הפסטה אבל בריכוז גבוה יותר ובאיחוד מבוקר יותר עם הגבינה. התוצאה היא רוטב שניתן להשתמש בו מתי שרוצים שגם בטמפ׳ גבוהות לא מתפרק בקלות. זה foolproof. אם מישהו מצליח לפשל פה אני אופתע. למדתי את השיטה מethan chlebowski שיש לו הסבר מפורט יותר בנושא. מה צריך? 2 מנות פסטה: 250 גרם ספגטי או בוקטיני 100 גרם פקורינו רומאנו מגוררת 100 גרם פרמג׳יאנו רג׳יאנו מגוררת פלפל שחור גרוס לפחות כפית כדי שיורגש חצי כוס מים 2 כפיות קורנפלור איך עושים? 1. בכלי גבוה (נגיד של הבלנדר מוט) מכינים את שתי הגבינות והפלפל השחור הגרוס. מומלץ לקלות את הפלפל לפני. 2. מערבבים את הקורנפלור עם המים עד שהתמוסס ומוזגים למחבת. מחממים על חום בינוני תוך כדי ערבוב עד שהסמיך ונהיה כמו ג׳ל רך כזה. מוזגים לכלי עם הגבינות. 3. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הכל יחד עד ליצירת עיסה אחידה. ניתן גם לערבב ידנית רק תדאגו לערבב עד שמעורבב. ניתן לשמור את הרוטב במקרר לאחר כך אם צריך. 4. מכינים פסטה בצורה הסטנדרטית, דואגים להמליח מעט את המים (לא הרבה כי הגבינות מאוד מלוחות), לבשל עד שאל דנטה ולשמור מעט מי פסטה. 5. מעבירים למחבת או סיר ביחד עם העיסת הרוטב ומערבבים תוך כדי חימום ביחד עם מעט מי פסטה עד שכל הרוטב התמוסס ונהיה קרמי ועשיר. ניתן לשחק עם כמות הרוטב וכמות הפסטה כדי לקבל מרקם אחר לרוטב. 6. קאצ׳ו אה פפה טובה לא צריכה רוטב נוזלי אבל אתם יכולים לעשות את זה. 7. מגישים עם אקסטרה גבינה ופלפל גרוס ונהנים! #פודטוק #מבשלים_עם_טיקטוק #פסטה #קאצואהפפה ♬ original sound - Ben Shai
פסטה של ילדים
עזבו אתכם רגע ממנות מפונפנות, לפעמים כל מה שרוצים לאכול זו מנה פשוטה ומנחמת. ואין יותר מנחם מפסטה אדומה של ילדים. עינב בובליל פרסמה את המתכון שלה לגרסת הילדים של המנה האיטלקית וכמו כל דבר שבבובליל עושה, גם המתכון הזה כבש את הרשת.
 
לינגוויני לימון
מתמודדת עונת העשור של מאסטר שף, סיוון בריק, מעידה על עצמה שהיא מכורה לפסטות והיא נוהגת לשתף את העוקבים שלה במתכונים שונים ומגוונים של המנה האיטלקית. אחד מהמתכונים שלה הוא מתכון ללינגוויני לימון שאי אפשר להישאר אדישים אליו.
 
@sivanbrick חיכיתי ככ הרבה זמן להעלות לכם את הפסטה הזו כי היא באמת הכי מיוחדת וטעימה שיש למי שאוהב טעמים חמצמצים. זו פסטה שאני ונעם מכורות אליה ויום אחד היא באה אליי שנאכל אותה לצהריים ואמרה לי שזה הזמן לצלם לכם מתכון! אז קבלו מתכון ללינגוויני חמאת לימון שלא תצילחו להפסיק לאכול! מה צריך ? 100 גרם חמאה צהובה לימון 3 שיני שום כתושות חצי כפית מלח חצי חבילת פסטה לינגוויני (250 גרם - אני לא השתמשתי בכל הפסטה אבל אם רוצים יותר נכפיל את הכמויות של הרוטב) קורט צילי גרוס חריף 50 גרם פרמזן פטרוזיליה קצוצה דק לפירורי לחם: כף שמן זית 2 שיני שום כתושות 3 כפות פירורי פנקו איך מכינים? נכין את הפירורי לחם ונשים בצד להתקרר - נטגן את השום הכתוש בשמן זית, לאחר דקה של טיגון - נוסיף את הפירורי לחם ונערבב כל הזמן עד שהם קריספיים וזהובים. נכין את הלינגוויני בסיר עם מים רותחים וקצת מלח לפי הוראות יצרן. בזמן שהפסטה מתבשלת נכין את הרוטב - מזכירה(!) השאיפה היא לשים את הפסטה שהיא מוכנה ישר ברוטב ככה זה יוצא הכי טעים. אז איך מכינים את הרוטב? נשים במחבת 50 גרם חמאה, ו3 שיני שום כתושות. נטגן את השום במשך 2 דק בחמאה. לאחר מכן נוסיף חצי מיץ לימון ונערבב. נוסיף חצי כפית מלח ונבשל לעוד 2 דקות עד שהרוטב מעט מצטמצם. עכשיו נוסיף חצי מצקת ממי הבישול של הפסטה ונבשל ל3 דקות נוספות. נעביר את הרוטב לבלנדר, נוסיף מצקת ממי הבישול של הפסטה, 25 גרם חמאה ונטחן. (אפשר בבלנדר מוט עד לקבלת רוטב סמיך). נחזיר את הרוטב שטחנו למחבת , נסחט רבע לימון ואחרי הסחיטה , נזרוק את הקליפה גם לתוך הרוטב ונערבב. נוסיף מעט צילי גרוס חריף לפי הטעם , 30 גרם של פרמזן ונערבב. שהפסטה מוכנה נוסיף את הפסטה לתוך הרוטב יחד עם פטרוזיליה קצוצה, 25 גרם של חמאה, 20 גרם פרמזן, מצקת ממי הבישול של הפסטה ונבשל ל3 דקות נוספות. את הפסטה אנחנו מכניסים ב ה ד ר ג ה עד שרואים שיש מספיק רוטב לפסטה - כי חשוב שיהיה הרבה רוטב זה כל הטעם והכיף במנה. לי יצא קצת פחות מחצי חבילה של לינגוויני ואם אתם רוצים לעשות כמות גדולה יותר תכפילו את הכמויות של הרוטב. להגשה נפזר מעל עוד פטרוזיליה קצוצה טריה, פרמזן ופירורי לחם. מי שרוצה אפשר לשדרג את העניין ולהוסיף פילה דג צרוב על המחבת בחמאה מעל זה משתלב מעולה. זהו זה באמת מנה של מסעדה בלא הרבה עבודה! מחכה לשמוע איך יצא לכם ושתתרגשו מהביס כמו שאני ונוצ מתרגשות בסרטון. #פסטה #ספגטי #לינגוויני #לימון #פסטהלימון #גבינות #פרמזן #פטרוזילה #מתכון #מתכוןקלוטעים #פוריו #פוריוישראל ♬ I'm Good (Blue) - Cupido
פסטה בסיר אחד
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג המצליח "אז מה את עושה כל היום?" וכבר שנים שהמתכונים שלה מככבים באינסטגרם. ליכטנשטט עלתה על טריק קליל להכנת פסטה ביתית ומאז היא פרסמה עשרות גרסאות שונות למתכון, כשהקו המנחה ברור - כל המצרכים נכנסים ביחד לסיר ומתבשלים יחדיו. המתכון הראשון שלה לפסטה בסיר אחד הוא בכלל אדפטציה למתכון קלאסי של מרתה סטיוארט, אותו צילמה לסרטון מיוחד שכבש את הרשת.
 
פטה ועגבניות בתנור
אין חובב אוכל אחד שלא מכיר את טרנד הפטה שכבש את הטיקטוק בשנים אחרונות. מדובר על גבינת פטה שנכנסת בשלמותה לתנור בתוך תבנית עם עגבניות שרי ושמן זית - והתוצאה? חלומית! ענבל רז, שהיא בכלל זמרת ויוצרת, העלתה מתכון של פסטה משולב עם הטרנד וזה פשוט התפוצץ.
 
@inbalraz_

מי שלא טעם את הפסטה הזאת פראייר.

♬ Dolce Nonna - Wayne Jones & Amy Hayashi-Jones

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה