השוק
אחרי 36 שנה: אחת מרשתות המאפיות האהובות בישראל נסגרת
רשת לחם תושיה החליטה לסגור לצמיתות את 26 סניפיה ברחבי הארץ, הבעלים יובל דורון הסביר: "הצעירים כבר לא קונים לחם, תרבות האכילה השתנתה, פעם אכלו לחם עם כל דבר"
עצוב. אחת מרשתות המאפיות המצליחות והמוכרות בישראל סוגרת את שעריה אחרי 36 שנות פעילות. מאפיית לחם תושיה בפארק ראם, שהרשת שלה המונה 26 סניפים ברחבי הארץ, נסגרה בסוף השבוע לאלתר.
סניפי הרשת מכרו בפעם האחרונה לחמי שיפון העשויים ממחמצת מגרמניה, שהיו המומחיות של הרשת. בעבר, ללחם תושיה כבר היו 43 סניפים, 15 מתוכם בתל אביב, אך עם השנים העסק החל להצטמצם משמעותית. יש לציין כי למרות הסגירה, רשת תושיה לא משאירה אחריה חובות.
הבעלים יובל דורון אמר ל-ynet: "הקהל שנשאר הוא בעיקר של רוסים מבוגרים שצורכים את לחם השיפון עוד מהבית. היום תרבות האכילה השתנתה והפסיקו כמעט לאכול לחם. פעם אכלו לחם עם כל דבר - עם מרק ועם מנה עיקרית, ואף אחד לא דיבר על גלוטן. מי לוקח היום סנדוויץ' לעבודה? לחברות יש קייטרינג להסעדת עובדים, לחם היום קונים בעיקר לסנדוויצ’ים לילדים ומסתפקים בשבילם בלחם מהסופר. הצעירים לא קונים לחם. בבוקר הם קונים מאפים. הם מחפשים את המקומות החדשניים, לא נאה להם לקנות בחנות שעוצבה לפני 35 שנה. בכלל אנשים כבר לא מטריחים את עצמם ללכת לקנות לחם במיוחד כמו פעם. קונים הכל בסופר".
עוד ב-
עוד סיפר: "כל המאפיות החדישות שאת רואה, הם לא מרוויחים מהלחם, יש להם אולי 4 סוגי לחם לתצוגה. הם מרוויחים מהקפה, מהסנדוויצ'ים שהם מוכרים ומהמאפים. כל הצעירים שפתחו, אף אחד לא הצליח לייצר בגט כמו בפריז כי כדי שייצא אמיתי, להתעסק עם הבצק והאפייה 48 שעות. גם לחם שיפון מלא אני היחידי שעושה. כמעט כל השאר אם תסתכלי על הרכיבים, זה רק 20% שיפון. לייצר מחמצת שיפון איכותית יודעים רק בצפון אירופה, אני ייבאתי את המחמצת מגרמניה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(6):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
6.תתקדםNyc 01/2023/15הגב לתגובה זו0 0תקשיב לתלונות שלך ותתאים את עצמך לשוק לא חידשת כלום 35 שנה ואתה מתלונןסגור
-
5.חבל מאודחיה 01/2023/10הגב לתגובה זו1 0יובל, הלחמים שלכם הכי טעמים ..מבחר גדול של לחמים..הייתי קונה באופן קבוע בסניף הרצליה, המוכרות היו מאוד נחמדות. חבל לי מאוד שסגרתם. כל המאפיות החדשניות לא ברמה של הלחמים שלכם.סגור
-
4.ללמד את זה במנהל עסקיםאני 01/2023/01הגב לתגובה זו1 1איך הנהלה שמקובעת במחשבה ולא מבינה את הסביבה העסקית המשתנה בה העסק נמצא מוצאת את עצמה בפיגור וקריסה. חוק מספר 1 בעסקים : תתאים את העסק לסביבה העסקית החדשה ואל תנסה לכפות את המחשבה המיושנת שלך על הדור החדש.סגור
-
3.דעתי .יובל הלחם שאתה עושה לא הכי טעים .תראה את הלחמא (ל"ת)הכל לכאורה 01/2023/01הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.חבל שרשת תושיה נסגרת. נהנינו מהלחמים (ל"ת)דרור 01/2023/01הגב לתגובה זו3 0סגור
-
1.למה זה נשמע כאילו הוא מתלונן?אני 01/2023/01הגב לתגובה זו2 1השוק השתנה? תשתנה בשביל השוק. הצרכנים לא אמורים לבלוע כל מה שהיצרן עושה. יהיה חסר לחם? אנשים יקנו לחם? היום הם רוצים ביצים? אז תכין חביתות. זה הכוח של השוק. במקום להתלונן תתאים את עצמך. למה לא לפתוח במקום בית קפה? כשאתה מתהדר בו שאותו הלחם האהוב באותו מתכון של כך וכך שנים נמצא בתפריט? "הצעירים לא אוכלים לחם", באמת שזה נשמע כמו תלונה על הלקוחות.סגור



