השוק
אשטרום חתמה על הסכם ענק למכירת חשמל: תכניס כ-1.2 מיליארד דולר
חברת אשטרום אנרגיה מתחדשת, חתמה על הסכם למכירת חשמל בסן אנטוניו. ההסכם הינו לתקופה של 20 שנה והוא צפוי להכניס לחברה כ-1.2 מיליארד דולר

קבוצת אשטרום ממשיכה להרחיב את פעילותה בתחום האנרגיה המתחדשת בארה"ב. הקבוצה הודיעה היום (רביעי) כי חברת הבת שלה, אשטרום אנרגיה מתחדשת, חתמה על הסכם למכירת חשמל ל(Aa2) CPS Energy – חברת החשמל העירונית של סן אנטוניו.
ההסכם נחתם עבור פרויקט El- Patrimonio שבארה"ב, אותו מפתחת ויוזמת אשטרום אנרגיה מתחדשת, ויימשך לתקופה של 20 שנים ממועד תחילת ההפעלה המסחרית, הצפוי בשנת 2027.
עם אורך חיים מוערך של כ-40 שנה והכנסות צפויות של כ-1.2 מיליארד דולר, הפרויקט צפוי להוות נדבך מרכזי בפעילות החברה בשוק האנרגיה המתחדשת בארה"ב ולתרום להמשך התבססותה בתחום.
הפרויקט הסולארי El-Patrimonio צפוי לקום בטקסס, ארה"ב, בהספק מתוכנן של כ-195 מגה וואט (DC). הקמת הפרויקט צפויה להתחיל במהלך שנת 2025 וזאת לאחר שהושגו אבני דרך מרכזיות, כולל זכויות מקרקעין והסכם חיבור לרשת.
במקביל, החברה מנהלת מו"מ עם תאגידים בנקאיים למימון הקמת הפרויקט. הפרויקט צפוי לספק חשמל בהיקף צריכה מוערך של כ-37,000 בתים בשנה ולהפחית את פליטות הפחמן בכ- 194 טון בשנה.
בהתאם להסכם שנחתם, CPS Energy תרכוש כ-70% מהחשמל המיוצר בפרויקט, לצד רכישת תעודות ירוקות לתקופה של 20 שנה ובמחיר קבוע מראש. יתרת החשמל תימכר במסגרת שוק החשמל הפתוח של טקסס, מה שיאפשר לחברה למקסם את פוטנציאל הרווח מהפרויקט. במסגרת ההסכם, התחייבה החברה להשלים את ההפעלה המסחרית של הפרויקט עד למחצית השנייה של שנת 2027, ותעמיד ערבויות כנדרש בהסכמים מסוג זה.
אשטרום רואה בהשלמת הסכם ה-PPA עבור פרויקט El-Patrimonio אבן דרך משמעותית בהרחבת פעילותה בשוק האמריקאי. ההסכם הנוכחי מול CPS מגיע על רקע הדיווח בתחילת אוקטובר על תחילת הפעלתו המוקדמת של פרויקט Tierra Bonita, שגם לו הסכם PPA מול CPS, ומדגיש את האמון של CPS והשוק המקומי בארה"ב בביצועים וביכולות של החברה.
לחברה צבר פרויקטים משמעותי בארה"ב בהיקף של כ-1.8 ג'יגה וואט – מעבר לפרויקטTierra Bonita בהיקף של 400 מגה-ואט, שכבר נמצא בשלבי הפעלה, ולפרויקטEl Patrimonio בהיקף של 195 מגה-ואט, החברה מחזיקה בצבר פיתוח נוסף של כ-1.2 ג'יגה-ואט בשלבים שונים של תכנון והקמה.
על פי נתוני החברה, סן אנטוניו היא העיר השביעית בגודלה בארה"ב מבחינת אוכלוסייה, בעוד CPS Energy, חברת החשמל העירונית שלה, היא הגדולה ביותר מסוגה בארה"ב, ומספקת שירותים ליותר מ-900,000 לקוחות במגזר החשמל.CPS נהנית מדירוג אשראי גבוה של Aa2 בדירוג הבינלאומי של סוכנות הדירוג Moody’s, המעיד על יציבות ואיתנות פיננסית.
איציק מרמלשטיין, מנכ"ל אשטרום אנרגיה מתחדשת: "אנו גאים להכריז היום על שיתוף פעולה משמעותי וחתימה על הסכם חשוב נוסף עם חברת החשמל העירונית הגדולה בארה"ב".
עוד ב-
עוד הוסיף: "ההסכם אינו רק ביטוי לאמון שהשוק האמריקאי מעניק לנו, בייחוד לאור הצלחת ההפעלה המוקדמת של פרויקט Tierra Bonita, אלא מהווה נדבך מרכזי במימוש החזון האסטרטגי שלנו להרחבת פעילות האנרגיה המתחדשת במדינה. צעד זה מחזק את מעמדנו כשחקן מוביל בענף וזוהי אבן דרך משמעותית במסע הצמיחה של החברה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה