דיגיטל וטק

לראשונה בעולם: הושק בשר דג שפותח באמצעות טכנולוגיה

לראשונה בעולם: התקיים אירוע השקה ייחודי לבשר צלופח מתורבת שפיתח הסטרטאפ הישראלי Forsea מחממת הפודטק של קבוצת שטראוס The Kitchen, במסעדת 'a' של השף יובל בן נריה
מערכת ice |  1
אירוע הטעימות (צילום לירן מימון)
אתמול (שלישי), לראשונה בעולם, התקיימה ארוחת טעימות ייחודית לבשר הדג המתורבת שמפתח הסטרטאפ הישראלי Forsea, אשר באמצעות טכנולוגיה חדשנית וייחודית מסוגה, מצליחה לפתח בשר דג מתורבת המבוסס על תאי השומן והשריר הביולוגיים, בדומה לאיך שהיו גדלים בטבע.
פרקטיקה זו, שיכולה להתאים לכל סוגי פירות הים והדגים, מאפשרת צמצום בתהליך הייצור ובעלויות הגבוהות ובכך לקרב משמעותית את הבשר המתורבת לצלחת. באירוע, טעמו המשתתפים לראשונה מנות המבוססות על בשר דג מתורבת בשילוב נגיעות מהמטבח היפני המסורתי.
באירוע, שהתקיים במסעדת a של השף יובל בן נריה, נכחו: אלעד קומיסר, סמנכ"ל פיתוח עסקי ואסטרטגיה בקבוצת שטראוס, יהונתן ברגר, מנכ"ל חממת הפודטק The Kitchen  של קבוצת שטראוס, רואי ניר, מנכ"ל ומייסד Forsea, השף יובל בן נריה, יועץ קולינרי לחממת הפודטק ונציגי שגרירות יפן. 
כמו כן, השף המוערך, המשמש כיועץ הקולינרי של The Kitchen, חממת הפודטק של שטראוס, לקח חלק ביצירת התפריט המהודק שהורכב משלוש מנות: אונאגי מתורבת – מנה מסורתית מהמטבח היפני המורכבת מצלופח ואורז, קאטאצו מתורבת – מנה יפנית מסורתית שמזכירה את השניצל המוכר, המבוססת על בשר דג מתורבת, ועראיס – מנה ים תיכונית קלאסית העשויה בדרך כלל מפיתה ובשר טחון,  והורכבה מבשר דג מתורבת בהתאם לאירוע. 
רואי ניר, מנכ"ל ומייסד For Sea מחממת הפודטק The Kitchen של קבוצת שטראוס: לטכנולוגיה הייחודית של Forsea יש פוטנציאל להתגבר על רבים מהחסמים הקיימים בתעשיית הבשר מתורבת” מציין רואי ניר, מנכ"ל ומייסד-שותף של Forsea. “מאז תחילת השנה, עשינו התקדמות משמעותית בשיפור קווי התאים שלנו. במקביל, עבדנו במרץ על שיפור המתכונים שלנו. האירוע הזה היה הזדמנות מצוינת עבורנו להציג את הישגינו המרשימים לשותפים ובעלי ענין.”
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    כמה מגוחך!!!!
    אנצי!!!! 06/2024/05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    טוב שלא דבש קיפודים או סוכר רעפים-שייקה לוי במערכון חכם מימון רוכב שנית הגשש החיוור על דברים הזויים ומגוחכים!!!!
    סגור