תרבות ופנאי
חיים כהן חוגג בר מצווה: שופטי משחקי השף באים לכבד
כחלק מהאירועים לחגיגות 13 שנה למסעדת 'יפו תל אביב', ייערכו גם סדרת מפגשים אינטימיים סביב הבר במסעדה, בהן ישוחחו חיים כהן ושפים מובילים על אבני דרך בהיסטוריה הקולינרית הישראלית. אסף גרניט וארז קומורובסקי שכיכבו בריאליטי המתחרה ברשת 13 יגיעו, גם אייל שני ורותי ברודו ששופטים איתו במאסטר שף
מסעדת "יפו תל אביב" של השף חיים כהן, המהווה נקודת ציון חשובה בסצנה הקולינרית הישראלית, חוגגת השנה 13 שנות פעילות. במהלך השנים, הצליחה המסעדה לא רק לשרוד את אתגרי הזמן, כמו מגפת הקורונה ומלחמות צוק איתן וחרבות ברזל, אלא גם להוות מוקד לשיח קולינרי ותרבותי. כעת, כהן משיק סדרת אירועים מיוחדים לכבוד בר המצווה של המסעדה, שיתפרסו על פני חודשיים ויציעו חוויה יוצאת דופן, שמפגישה את עבר, הווה ועתיד תרבות האוכל בישראל.
החגיגות יפתחו ב-11 בנובמבר בארוחת ערב מיוחדת, שבה ישתתפו שניים מבוגרי המסעדה – נאפה מולא ותומר אגאי – אשר יבשלו לצד כהן ויציגו את דרכם המקצועית. האירועים שיתקיימו במהלך נובמבר ודצמבר יעצימו את הקולינריה הישראלית ויוסיפו לה רבדים חדשים, כמו מסעות טעמים, מפגשים אינטימיים וסדנאות, עם תפריטים ומפגשים שיתמקדו במורשת ובאבולוציה של המטבח המקומי.
בין האירועים המרכזיים ניתן למצוא סדרת ארוחות שישי מיוחדות, אשר יתמקמו בין השולחן הביתי למסעדה, בהן יבוצעו שיתופי פעולה עם שפים מהשורה הראשונה. שפים כמו יחי זינו, יוסי שטרית ויוסי פסקדו יבשלו יחד עם כהן ויביאו את החוויות האישיות שלהם דרך המנות והמסורת הייחודית של כל אחד מהם. במיוחד בולטת חוויית "חווה עד צלחת", בה שפים ממסעדת "מושבוצ" שבגולן יגישו ארוחות ברוח של חקלאות מקומית, עם בשר וירקות מהמשק שלהם.
כחלק מהאירועים, ייערכו גם סדרת מפגשים אינטימיים סביב הבר במסעדה, בהן ישוחחו חיים כהן ושפים מובילים על אבני דרך בהיסטוריה הקולינרית הישראלית. המפגשים, המוגבלים ל-30 משתתפים בלבד, יאפשרו לקהל לשמוע על תהליכי יצירה, התפתחות והצלחות של עולם הקולינריה המקומי, תוך שהם מונגשים באמצעות טעימות מנות שיספרו את הסיפור המשותף של כל שף. בין המשתתפים בפורום הזה ימצאו את עצמם שמות כמו רותי ברודו, אייל שני, אסף גרניט וארז קומרובסקי, אשר יתארו את השפעתם על השולחן הישראלי.
סדרת האירועים תהיה ציון דרך חשוב בעולם הקולינריה המקומי, שייתן הזדמנות לשוחח על מהפכים במטבח, השפעות ממסעדות בינלאומיות והחוויה האישית של השפים שמובילים את הענף המקומי. כל מפגש ישלב טעמים, זיכרונות וחוויות מהמטבח, תוך דגש על זהות קולינרית ישראלית ותרבות האוכל המשתנה כל הזמן. האירועים ייערכו במועדים שונים במהלך נובמבר ודצמבר, כאשר כל ערב מציע חוויה אחרת, שמצד אחד מתארת את המורשת המקומית ומצד שני מציגה את התפתחותה בשנים האחרונות.
עוד ב-
לאורך כל האירועים, תמשיך "יפו תל אביב" להיות לא רק מסעדה אלא מרחב שמחבר בין תרבות, אוכל ואנשים, ונותן למשתתפים חוויה קולינרית עשירה שלא תשאיר אף אחד אדיש.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה