כסף וצרכנות

ייחטפו ראשונים מהמדפים: אלה הדגים האהובים ביותר על הישראלים

שבוע אחרון לארגוני ערב חג ראש השנה, ובזמן שהחנויות הולכות ומתמלאות בצרכנים, משרד החקלאות חושף: אלה הדגים הפופולאריים ביותר בישראל
שירה יום טוב | 
דגים (צילום פלאש 90)
לקראת ראש השנה, משרד החקלאות מפרסם את נתוני הצריכה של המאכלים המובילים בשולחן החג המתקרב. בתוך כך מתפרסמים גם נתוני צריכת הדגים לנפש בישראל, רגע לפני שניגש לדגאי הקרוב לרכוש את הדג לארוחת החג.
אספקת הדגים לנפש בישראל עומדת על כ-9 ק"ג בשנה, שמוערכים בכ-170 גרם בשבוע לאדם במונחי דג מפולט, כאשר כ-28% מכמות זו היא של דגים טריים. 
בשבוע הקניות לקראת ראש השנה, צופים במשרד החקלאות גידול של כ-73% בכמות צריכת הדגים ברשתות השיווק, לעומת שבוע ממוצע בימות השנה. הדגים המובילים במכירות ברשתות השיווק בתקופת החג הם האמנון והסלמון, כאשר צריכת האמנון עומדת על 41% וצריכת הסלמון על 31%. אחריהם במקום השלישי הדניס עם כ-4%, ובמקום הרביעי קרפיון עם כ-4% מסך צריכת הדגים בשבוע הקניות לחג. 
אספקת דגי המאכל בישראל עלתה בעשור האחרון בכ-72%. בשנת 2022, עמדה האספקה על כ-83 אלף טון דגים (במונחי דג אכיל) לעומת כ- 48 אלף טון בשנת 2013. בשנת 2022, נצרכו כ-83 אלף טונות דגים, רוב הדגים הנצרכים בישראל מיובאים (כ-92%), כ-76 אלף טון, שרובו דגים קפואים, וכ-7,000 טונות מייצור מקומי. הייצור המקומי של דגים נחלק לשלושה מקורות: בריכות הדגים כ-5,000 טונות, חקלאות ימית כ-1,000 טונות ודיג בים התיכון ובכנרת כ-1,000 טונות. משרד החקלאות ופיתוח הכפר מעודד את ציבור הצרכנים לצרוך דג טרי בריא ישראלי בתקופת החג.

בישראל, כאמור הצריכה הממוצעת לנפש נכון לשנת 2022, היא כ-9 ק"ג בשנה במונחי דג אכיל, שהם כ-20.4 ק"ג בשנה במונחי דג שלם, בדומה לממוצע העולמי שנאמד גם הוא בכ-20.4 ק"ג לנפש. על פי נתוני ה-OECD-FAO, באסיה הצריכה הממוצעת בין השנים 2020-2022 הייתה 24.7 ק"ג לנפש בשנה, באפריקה 9.8 ק"ג לנפש בשנה, ביבשת אמריקה 16.7 ק"ג ובאירופה 20.9 ק"ג לנפש בשנה, במונחי דג שלם.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה