כסף וצרכנות
המסעדה הטובה בעולם סוגרת את שעריה: "יותר מדי קשה"
נומה, המסעדה האהובה שממוקמת בבירת דנמרק קופנהגן ונחשבת מזה שנים רבות למסעדה הטובה ביותר בעולם, תסגור בעוד כשנתיים את שעריה ללקוחות, בעקבות השעות הארוכות ואופי העבודה האינטנסיבי: "זה לא בר קיימא"
נומה, המסעדה האהובה שממוקמת בבירת דנמרק קופנהגן ונחשבת מזה שנים רבות למסעדה הטובה ביותר בעולם, תסגור בעוד כשנתיים את שעריה ללקוחות, כך על פי דיווח אתמול (שני) ב"ניו יורק טיימס".
מי שמוביל את המסעדה הוא השף המצליח, רנה רדזפי, שהסביר שהסיבה לכך היא שהשעות הארוכות ואופי העבודה האינטנסיבי הגיעו לנקודת שבירה: "זה לא בר קיימא. אנחנו חייבים לחשוב מחדש על כל התעשייה הזו, זה פשוט יותר מידי קשה ואנחנו חייבים לעבוד בצורה אחרת".
רדזפי אמר ל"ניו יורק טיימס, כי הוא יסגור את המסעדה עד לסוף שנת 2024. נומה תהפוך למעבדת מזון, ושם יפותחו מנות וחומרי גלם חדשים שיימכרו בפלטפורמת המסחר האלקטרוני, Noma Projects. סועדים יוכלו לשבת במסעדה רק במסגרת פופ-אפים מיוחדים וזמניים שיקבעו מראש.
עוד ב-
עוד סיפר כי שעות העבודה השוחקות שנדרשות כדי לעמוד בסטנדרט של המטבח היוקרתי אינן אפשריות, וכי המתמטיקה של תשלום שכר הוגן ל-100 עובדים שנדרשים כדי להפעיל את המסעדה, לשמור על הסטנדרט הגבוה שלה ובמקביל להבטיח מחירים שיהיו להם ביקוש - פשוט לא אפשרי יותר מבחינתו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.אוכלחריטו 01/2023/10הגב לתגובה זו1 0לא נורא , נסתפק בשווארמה טובהסגור