כסף וצרכנות
השף המצליח עוזב את ישראל וסוגר את המסעדות: "נפרד בלב כבד"
השף חמודי עוקלה, שהחליט לרדת מהארץ ולסגור את שתי המסעדות שלו בצפון, מסעדת ראסיף 33 וקפה קוקו, נפרד: "כחלק מכל פרוייקט לא תמיד מסכימים על הכל והחלטנו לאור כל המחלוקות שלי עם השותפים העסקיים להיפרד וקבלתי החלטה מאוד קשה כשף וגם כיזם"
השף חמודי עוקלה, שנחשב לאחד מהשפים המוכרים והמצליחים ביותר במגזר הערבי, החליט לרדת מהארץ ולעזוב את ישראל, כשעל על הדרך הוא סוגר את כל הפרויקטים שלו בארץ, בהם קפה קוקו ומסעדת ראסיף 33.
בפוסט שהעלה לחשבון האינסטסגרם שלו, כתב עוקלה: "קשה מאוד לדעת מאיפה אפשר להתחיל במיוחד בתוך כל מערבולת הרגשות שאני עובר זה בנוסף לכל הבלאגן של התקופה האחרונה".
חמודי המשיך וחשף: "אבל אולי נכון להתחיל מהסוף בלב כבד אני נפרד מקפה קוקו וגם ממסעדת ראסיף 33, שני פרוייקטים שעיצבו אותי מחדש והשקעתי בהם את הכל נפשית מנטלית וכלכלית. כחלק מכל פרוייקט לא תמיד מסכימים על הכל והחלטנו לאור כל המחלוקות שלי עם השותפים העסקיים להיפרד וקבלתי החלטה מאוד קשה כשף וגם כיזם לצאת מפרוייקטים שאני מעורב בהם גם עסקית ותדמיתית אבל בעיקר רגשית".
חמודי הוסיף: זה נראה המון זמן אבל ראסיף 33 היא בסה״כ בת 3 שנים מקום שהצלחתי להביא לתוכו ולצוק את כל אהבתי לקולינריה הגלילית ולחגוג את האוכל של אמא!! ולכן כשאני נפרד מראיסף זה כמו פרידה מהמשפחה".
על בית הקפה החדש שפתח בחיפה אמר: "וקוקו זו אהבה כל כך טרייה ונאיבית ורצון להביא חלום של תרבות קפה ואפייה סקסית לעיר חיפה, חלום שלווה אותי המון זמן ורק בשנתיים האחרונות התחלנו לתכנן ולעבוד עליו וכשהגיע הזמן לצאת. פרצה המלחמה וכנגד כל הסיכויים החלטתי לפתוח !! ומיותר לדבר כמה באז המקום קיבל".
"3 שנים מטורפות שלא הייתי מצליח לשרוד אותם בלי האנשים הכי מדהימים שלוו אותי ולא ויתרו עלי לרגע .. נרמין אשתי אהבת חיי שספגה את הכל ותמיד הייתה לצידי וידעה להרים אותי כל פעם מחדש .. למשפחה שלי שתמיד קבלו אותי בהצלחות ובכשלונות לשותפים שלי לדרך ולחברי הילדות נידאל ח׳רובי ועבד עוקלה ולכל האנשים שלא וויתרו עלי לרגע אני פשוט אסיר תודה לאלוהים שאתם נמצאים בחיים שלי".
עוקלה סיפור מה הלאה בחייו כעת: "אז מה עכשיו.. בתקופה שעברה כל צומת הלב שלי הייתה בעבודה ובעשייה והזנחתי בעיקר את חמודי !! ולכן זה זמן טוב לעשות הפסקה קטנה ולהתמקד בשיקום של הנפש ולאסוף את השברים כדי לחזור חזק יותר מתמיד".
לסיום סיפר: "בתקופה האחרונה ליוויתי פרויקטים בחול וזו הייתה הזדמנות להתנתק קצת גם מכל מה שקורה מסביב ולעשות לשיבה מחודשת ולכן החלטתי להמשיך להיות בחו״ל עד שבעזרת השם התקופה הזו תחלוף בקרוב וגם שאני יצליח לאסוף כוחות מחדש ולחזור עם מלא הפתעות קולינריות ובעיקר לעשות את מה שאני הכי אוהב לבשל ולארח אוהב, חמודי עוקלה".
עוקלה הוא לא השף היחיד שהחליט לאחרונה לעזוב את ישראל, על רקע המלחמה והמצב העגום של המעסדנות בארץ. רק לאחרונה הודיע אחד השפים המצליחים ביותר בישראל, דיוויד פרנקל, כי הוא עוזב את מסעדת פרונטו המפורסמת בתל אביב ויורד מהארץ.
עוד ב-
"אני בחרתי בשנה האחרונה להעתיק את מרכז החיים שלי לאיביזה להתמקד במסעדה שלי ״לילה״ ומתוך בחירה לחיות חיים קצת שונים, מאוזנים ובריאים יותר. האהבה שלי לישראל לא נעלמה אבל לצערי מרגיש לי שבמצב כרגע אני לא מסוגל להמשיך לחיות בה", כתב בין היתר פרנקל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.חבל ועצוב כולם עוזבים המדינה מתפרקת (ל"ת)לילה 12/2024/05הגב לתגובה זו0 0סגור