כסף וצרכנות

מנכ"ל משכית: "כ-85% מהייצור שלנו נעשה בישראל" I ריאיון

ניר טל, מנכ"ל משכית, משתף  בריאיון על ההתמודדות עם האתגרים שנוצרו בעקבות המלחמה, השפעתה על המותג והעסק, ודרך ההתחדשות של בית האופנה האייקוני
ענת סימן טוב | 
ניר טל מנכל משכית (צילום אותי סיקולסקי)
בראיון עם ניר טל, מנכ"ל משכית, הוא שיתף על ההתמודדות עם האתגרים הכלכליים בתקופה הנוכחית, ועל האסטרטגיות שהמותג מאמץ לשמור על מעמדו כמותג פרימיום נגיש. טל דיבר גם על תוכניות ההתפשטות של משכית, כולל פתיחת חנויות חדשות בארץ ובחול, וכן על ההשפעה של המצב הביטחוני והכלכלי על העסק. בנוסף, הוא הסביר כיצד המותג מתמודד עם יוקר המחיה והצורך להציע קנייה חכמה, ולא תוצרי אופנה מהירה. במהלך השיחה, ניר גם הסביר את החשיבות של היצירה הישראלית וחשיפת המותג לקהלים חדשים.
איך הוקם בית האופנה משכית, מה היה הרקע להקמתו?
 "משכית הוקמה בשנת 1954 ביוזמתה של רות דיין ז"ל, במטרה לספק עבודה לעולים החדשים ולשמר את התרבויות שהביאו עימן. משכית הצליחה מאוד בארץ ובעולם, עם 2000 עובדים, 10 חנויות בארץ, חנות בניו יורק, ושיתופי פעולה עם בתי אופנה כמו ווג, דיור ועוד ב-1978 החברה הופרטה, וב-1994 היא נסגרה. אנחנו, אני ושרון אשתי, הקמנו אותה מחדש ב-2004".
איך אתה ושרון החלטתם להקים את משכית מחדש?
 "אני מגיע מעולם קרנות השקעות וייעוץ אסטרטגי, ושרון היא מעצבת אופנה בעלת ניסיון רב, שעבדה עם בתי אופנה גדולים כמו אלבר אלבז ואלכסנדר מקווין. כשהחלטנו לשוב לארץ, היא הציעה לי לשחזר את משכית, וזה הוביל להקמתה מחדש ב-2004."
איך המלחמה השפיעה על המותג ועל העסק?
"המלחמה קשה. אנחנו תורמים ופעילים מאוד בכל מה שניתן לעשות. מהצד השני, אנחנו גם עצובים מאוד על המצב, במיוחד כי חלק מהצוות שלנו מעורב במאבק לשחרור החטופים. מבחינה עסקית, המלחמה פוגעת בעיקר בתיירות, שהיא סגמנט חשוב אצלנו, והיו ירידות בהזמנות ובאירועים, אך אנחנו מנסים להיערך ליציאה מהמלחמה ולנצל את ההזדמנויות שיתפתחו."
איך השפיעה המלחמה על הביקושים ועל קטגוריות המוצרים במותג?
 " מדובר בקורלציה טובה עם תחום הערב בישראל, למרות שאנחנו לא עוסקים רק בו. תחום הערב בהחלט נפגע השנה, וזו לא שנה שבה מישהו יכול לדבר על הישגים בתחום הזה. לכן, עשינו שינוי מסלול למכירת בגדים יומיומיים, כמו ג'ינסים, חולצות ועוד, וזה הוכיח את עצמו. בנוסף, תחום המתנות והמוצרים לבית אצלנו גדל, אם כי לא בקצב מהיר כמו שהיינו מצפים. אני יכול לומר שאין ירידה אצלנו, אבל המלחמה בהחלט בלמה את העלייה הגדולה שציפינו לה."
איך אתם מתמודדים עם האתגרים של ייצור והובלות מחו"ל?
"אנחנו מייצרים בעיקר בישראל – כ-85% מהייצור שלנו נעשה כאן. הבעיות של הובלות ותחבורה לא משפיעות עלינו הרבה, כי אנחנו מאוד גמישים ומגיבים מהר לשוק. רק את הדברים שאין אפשרות לייצר בארץ אנחנו מייצרים בחו"ל, כך שאין לנו בעיה של משלוחים או זמן תגובה ארוך."
איך המותג התפתח עם הזמן, וכיצד התמודדתם עם השינויים?
"המותג חוגג השנה 70 שנה, ויש תערוכה במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב שמסבירה את ההתפתחות של משכית. כשחזרנו להקים את המותג ב-2004, התחלנו עם קו קוטור, שמלות ערב ושמלות כלה, שם היינו בולטים בארץ ובעולם. אך עם התפרצות הקורונה ב-2020, זה היה זמן טוב לעצור, לחשוב ולפתח משהו חדש. פיתחנו קו נגיש יותר עם קונספטים יצירתיים בתחום הריטייל. בסיום הקורונה השקנו ליין רחב שכלל ג'ינסים, טישרטים, סוודרים, חצאיות, מכנסיים וחליפות. עכשיו כל מי שאוהב את האסתטיקה של משכית יכול להחיות אותה גם ביום-יום – בבוקר עם סניקרס ובערב עם נעלי עקב ואקססוריז."
 
חנויות חדשות על הפרק?
"בעוד שבוע אנחנו פותחים פופ-אפ חדש בקניון TLV Mall, מקום שאנחנו מאמינים בו מאוד. זה חלק מההתרחבות שלנו, במיוחד לאור השינויים שהקניון עובר. בנוסף, אנחנו פותחים חנות חדשנית ומלהיבה בביג פאשן שבגלילות."
איך התמודדתם עם האתגרים שהיו בעקבות המלחמה, במיוחד בהתרחבות לשוק האמריקאי?
"השנה האחרונה הייתה מאוד מאתגרת, אבל אני רואה בזה הזדמנויות. העניין המרכזי היה להציג את הצדדים היצירתיים והחיוביים של ישראל בעולם. אנחנו עובדים על תוכניות התרחבות לשוק האמריקאי, עם עשרות אירועים בארה"ב ללמוד את השוק המקומי. למרות שהתקופה קשה, אנחנו בטוחים שהיצירה הישראלית תהיה מוערכת, ומאמינים שבסופו של דבר, זה יוביל להזדמנויות עסקיות"
 
איך אתם מתמודדים עם יוקר המחיה בארץ, במיוחד במותג שהוא לא מותג זול?
"יוקר המחיה הוא אתגר לכולנו. משכית היא מותג פרימיום, ואנחנו לא אופנה מהירה. למרות זאת, אנחנו משתדלים להיות הוגנים במחירים, במיוחד כשהמוצרים שלנו מבוססים על איכות ויכולת לשמש לאורך זמן. אנחנו מעודדים את הלקוחות לרכוש בצורה נכונה, לקנות פחות, אך איכותי, כך שעלות השימוש תהיה יותר משתלמת לאורך זמן. בנוסף, יש לנו גם קטגוריות מתנות שיכולות להתחיל מ-20 ו-30 שקלים, כך שיש אפשרות לרכוש מוצרים איכותיים במחירים נגישים יותר. אז אנחנו מותג פרימיום, אבל אנחנו מגדירים את עצמנו כפרימיום נגיש. אנחנו עוקבים אחרי כל ההתרחשויות בשוק הצרכנות, כולל בסופרים ובתחום החקלאות, ורואים איך אנשים בוחנים כל קנייה מחדש. מצד אחד יש את הקושי של יוקר המחיה, ומצד שני אנחנו רואים שאנשים ממשיכים לקנות, לטוס לחו"ל ולבצע רכישות. זה מעניין כי למרות הקשיים, יש עדיין הזדמנויות בשוק. אנחנו משתדלים להיות קנייה חכמה, עם מוצרים על זמניים. אנחנו לא עוסקים בבגדים טרנדיים שמתיישנים תוך זמן קצר, אלא בייצור פריטים שנשארים רלוונטיים לאורך זמן. זה אולי לא נכון לכל פריט, אבל זו בהחלט גישה שאנחנו מנסים להשריש."
למה אתה חושב שיזמות ועסקים בישראל הם כל כך מאתגרים?
"בעיקר כי אנחנו שוק קטן וצפוף, וכולם פה מאוד יזמיים. העלויות של הפעלת עסק בישראל הן מאוד יקרות יחסית למקומות אחרים בעולם. העלויות תפעוליות גבוהות מאוד, וזה בהחלט מציב אתגרים. מצד שני, יש גם המון יתרונות – הכוח אדם איכותי, החופש פעולה והפוטנציאל של רוח היזמות כאן נותנים הרבה כוח להצלחה. אבל כן, זה לא קל."
מה התוכניות שלך לשנת 2025?
"קודם כל, אני מקווה מאוד שהחטופים והחיילים יחזרו הביתה ושכמובן המלחמה תיגמר. זה סדר העדיפויות העליון שלנו כמדינה. לגבי תוכניות לעתיד, אנחנו רק בתחילת הדרך, ויש לנו המון פוטנציאל וצמיחה. אני מקווה שנמשיך להתרחב גם בישראל וגם בחו"ל. ברבעון הקרוב אנחנו נפתח פופ-אפ בטי אל וי וגם חנות קבע בביג פאשן גלילות. אנחנו רוצים להציג את היצירה הישראלית שלנו לקהל רחב יותר ולהראות שלא רק המותג משכית החדש חשוב, אלא גם המגוון הרחב שלנו שמתאים לקהל הרבה יותר רחב ממה שחושבים"
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה