טלוויזיה

האירוויזיון מתקרב בצעדי ענק: המנצח של הכוכב הבא נקבע אתמול

שלב האקפלה הסתיים עם דו-קרב מרשים של סגנונות, למרות הביצוע המופלא של בתן דווקא אלונה ארז עשויה להיות מתאימה יותר לבמה הגדולה | בלוג הכוכב הבא לאירוויזיון 
טל גורן |  10
אלונה ארז, נעם בתן (צילום מסך קשת 12, ויקיפדיה/ יאיר סיגרון)
אמש הסתיים שלב ה-"אקפלה" עם החצי השני של הנבחרת שלטענת השופטים היה פחות איכותי מהחלק של יום שלישי. בסיומו של השלב מי שהכי הרשימו הם נועם בתן מאחוריו קילומטראז' של הופעות ושירים ואלונה ארז בת ה-17 שמסתמן כי היא המועמדת המובילה לייצג אותנו באירוויזיון וללכת בדרכן של עדן גולן ויובל רפאל.
 
בתן וארז זכו לציון הגבוה 96% וקיבלו כחול מכלל השופטים. למרות שביתן שרף את הבמה עם "לילות וקללות" של עומר אדם והראה את הקול העמוק והנוכחות שלו, הרי שלדעתי דווקא ארז שעברה את השלב עם stay מתאימה יותר לייצג אותנו באירוויזיון.
 
זה לא קורה רק בגלל הרמה הגבוהה של הביצוע של השיר באנגלית. בראשנו עדיין הזיכרונות הדי קשים של הזמרים הישראלים האחרונים ששרו באירוויזיון ביניהם ההופעה של קובי מרימי שסיים בין המקומות האחרונים בגמר בתל אביב וזוכה העונה הרביעית של אקס פקטור מיכאל בן דוד שאפילו לא העפיל לגמר ב-2022.
 
הרי שדווקא ההופעות האחרונות של עדן גולן ויובל רפאל שהיו בעיצומה של המלחמה הקשה ומעמדה החלש של ישראל בעולם נותן את התחושה שדווקא נשים מסתדרות טוב יותר על הבמה הגדולה של היבשת הישנה.
 
בעבר האירוויזיון היה השיא של הזמרים שהיו צריכים לעבור שנים קשות של הצלחות ומופעים גדולים ולא תמיד היו מביאים את אותה הצלחה גם לבמה הבינלאומית. בשנים האחרונות זה די השתנה עם צעירים רבים שמשתמשים באירוויזיון כקרש מקפצה לקראת הקריירה האמיתית.
למרות הדומיננטיות שהפגינו השניים, הקרב עדיין לא נגמר והכל עדיין פתוח בעשירייה הגדולה של העונה, כאשר הגמר מתקרב בצעדי ענק, יחלו המתמודדים את מבחן שלמה ארצי, כאשר החלום הגדול בהישג יד, גם שירה זלוף ונווה שהצטיינו בפרק של אתמול וגל דה פז שקיבלה מהשופטים רק 78% יכולים לחשוב על טיסה לוינה בחודש מאי.

רגע לפני מבחן שלמה ארצי שייצא לדרך בסוף השבוע בקרוב, צריך גם לתת מילה טובה על אירוע מרגש שקרה בפרק של יום שלישי: אז הדיחו השופטים את איתן אהרון רק בגלל שהיה חולה וצרוד. למרות הציון הנמוך שקיבל עדן חסון הראה רגע של אנושיות וקם להרים אותו מהקרשים לאחר שאיתן שמע שהוא המודח וזה לא נפל רק על מקצועי. אין ספק שלאיתן צפוי עתיד ורוד, ועדן חסון הראה שוב שהאדם הוא לפני הזמר.
תגובות לכתבה(10):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 9.
    אלונה
    שרה ווהן 01/2026/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המתמודדים מצוינים אין ויכוח אבל אלונה, אף על פי ששלמה ארצי לא יושב עליה טוב, בליגה של הזמרות האייקוניות. תגדילו ראש.
    סגור
  • על אלונה
    לירון 01/2026/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אני חושבת שהשיר באמת גדול עליה, אבל תחשבו רגע, זה שהיה לה ביצוע אחד פחות טוב, זה לא אומר כלום. תחשבו איך היה תהיה שם על הבמה בוינה, ותייצג אותנו כלכך יפה. גם שהיא בת 17. יש בה פשוט הכל.
    סגור
  • 8.
    נועםםם
    י 01/2026/10
    הגב לתגובה זו
    0 1
    רק נועםםםם אם הוא לא עולה התוכנית הזאתי באמת איבדה הכל
    סגור
  • 7.
    כן
    יעקב 01/2026/10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רק אלונה, בלי ספק!
    סגור
  • 6.
    שלא תעשה החלקה לשיער ,ככה כמו בתמונה היא הכי יפה שיש
    בועז 01/2026/10
    הגב לתגובה זו
    2 0
    שתישאר כמו בתמונה
    סגור
  • 5.
    נועם לניצחון
    עילאי 01/2026/09
    הגב לתגובה זו
    2 1
    נועם לניצחון
    סגור
  • 4.
    אלונה!?? בהחלט! (ל"ת)
    שני 01/2026/09
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 3.
    עונה חלשה מאוד עם מתמודדים חלשים
    טל 01/2026/09
    הגב לתגובה זו
    3 2
    יחסית לשנים קודמות
    סגור
  • 2.
    אלונה יש קול אלוהי
    מרדכי היהודי 01/2026/09
    הגב לתגובה זו
    5 0
    היא שרה נקי יפה ללא דופי. מירי מסיקה עשתה עבודה נפלאה בהדרכתה עם שיר מתאים אלונה תכבוש את לב הקהל לא רק באירופה אלא בכל העולם. למה? פשוט תענוג לשמוע אותה זה עושה טוב ללב ולנשמה זכינו בה. חזקי ואימצי
    סגור
  • 1.
    ??
    רק נועם 01/2026/09
    הגב לתגובה זו
    3 1
    ממש לא, היא משעממת רצח, סורי
    סגור