טלוויזיה

מגיש כאן 11 נגד החרדים: "נמות ולא נתגייס? אז שימותו"

יגאל גואטה, מגיש יומן הערב של כאן רשת ב' ו"טוב שבאתם" בכאן 11, וחבר הכנסת של ש"ס בעברו, מגיע לפגישה עם רוני קובן ומתבטא קשות נגד המגזר החרדי: "הרבנים היו צריכים 
מערכת ice | 
כאן 11 (צילום שי אפשטיין, shutterstock)
יגאל גואטה, מגיש יומן הערב של כאן רשת ב' ו"טוב שבאתם" בכאן 11, וחבר הכנסת של ש"ס בעברו, מגיע לפגישה עם רוני קובן.
בתוכנית מיוחדת לתשעה באב, שתשודר במוצאי שבת, השניים ישוחחו על החיים בארץ מאז השבעה באוקטובר וגם על חוק הגיוס, שמעורר לא מעט דרמות בפוליטיקה הישראלית.
כשנשאל על ידי רוני קובן מה הוא חושב על החרדים שצועקים בהפגנות "נמות ולא נתגייס", אמר גואטה בהצצה לפרק: "שימותו, אתה רוצה למות ולא להתגייס, אז תמות". 
קובן שאל את גואטה מדוע במפלגת ש"ס משתפים פעולה עם ההשתמטות מצה"ל. על כך השיב לו חבר הכנסת לשעבר: "אם תשאל את הבוחרים שמתגייסים ואת המשפחות, הם יגידו לך שזה לא תקין, שלא ככה רצינו לראות את זה. אתה רוצה לשאול את הפוליטיקאים?".
קובן טען כי רבים מחבריו חושבים לרדת מהארץ, בעקבות המצב שנוצר. איש התקשורת יגאל גואטה ענה כי זו תהיה טעות גדולה: "מה שאתה מדבר זו מחאה שקטה כי הם ראו שברחובות זה לא עובד אז הם פשוט אומרים אוקיי, אז בוא נלך אנחנו ואני רואה ושומע על זה ואני מדבר עם הרבה אנשים וזה מאוד מסוכן. יש לנו חומר אנושי מדהים, רופאים, מדענים וזה מה שעושה את המדינה שלנו הכי מדהימה בעולם. אם הם ילכו, עם מי תישאר בסוף?".
לסיום אמר גואטה כי הוא חושב שכל תלמיד ישיבה שלא לומד, חייב להתגייס: "אני מאוד מכיר בערך לימוד התורה אני חושב שזהו ערך חשוב מאין כמוהו אבל היינו צריכים כל הרבנים, כולם כאחד - לקום ולהגיד, רבותיי מי שלא לומד לגייס אותו היום, לא מחר, היום".
 

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה