טלוויזיה

עדויות חדשות מה-7.10 ייחשפו לציבור: בקרוב גם לכם תהיה גישה

שיתוף פעולה חדש בין קרן "שואה" של USC לספרייה הלאומית מאפשר לציבור הרחב גישה מלאה ובלעדית לארכיון בו שמורות עדויות נדירות, בארכיון שנפתח עתה לראשונה לציבור מתועדות עשרות אלפי עדויות של ניצולי שואה וכן מאות עדויות שנגבו מניצולי ארועי שבעה באוקטובר ומחטופים ששוחרו משבי החמאס
מערכת ice | 
קיבוץ כפר עזה (צילום פלאש 90/ אורן בן חקון)
לראשונה בעולם: קרן "שואה" של אוניברסיטת דרום קליפורניה, USC Shoah Foundation שנוסדה על ידי הבמאי סטיבן ספילברג, הודיעה היום (שני) על שיתוף פעולה חדש וייחודי עם הספרייה הלאומית בישראל, שמטרתו לאפשר לכל תושבי ישראל גישה בלתי מוגבלת למסמכי ארכיון ייחודיים, שהיו נגישים עד כה רק לחוקרים נבחרים בעולם. 
בארכיון מתועדות למעלה מ-52,000 עדויות מצולמות של ניצולי שואה שצולמו לאורך השנים, שהיו נגישות עד כה בלעדית לכ-180 מוסדות מחקר ומוזיאונים ברחבי העולם. כעת, לראשונה, יהיו עדויות אלה נגישות לקהל הרחב בישראל, באמצעות אתר הספרייה הלאומית. יחד עימן יחשפו לקהל  מאות עדויות שלא נחשפו עד כה של ניצולי ארועי שבעה באוקטובר וכן עדויות חסרות תקדים של חטופים ששבו מעזה לישראל לאורך המלחמה.

יו"ר ומנכ"ל קרן "שואה" של USC ד"ר רוברט ג'יי ויליאמס, ויו"ר הספרייה הלאומית סלי מרידור, הכריזו על השותפות הבלעדית במהלך אירוע חתימה שנערך הבוקר במשכנה החדש של הספרייה הלאומית בירושלים.
"העבודה של קרן "שואה" עם הספרייה הלאומית בישראל היא הוכחה למה שאפשר לקדם כאשר מוסדות גדולים עובדים בשיתוף פעולה. יחד, אנו יוצרים משאב שלא רק מסייע במאבק העולמי באנטישמיות, אלא גם בונה את המודעות וההבנה של העם היהודי", אמר ד"ר וויליאמס, המשמש כיו"ר וועדת אונסק"ו לחקר אנטישמיות ושואה, ויועץ לברית הבינלאומית לזיכרון השואה.
"אנו מאמינים שחשוב ביותר שכל העדויות שגבינו יהיו זמינות בישראל, שבה חיים כמעט מחצית מניצולי השואה שנותרו בעולם והרוב המכריע של ניצולי 7 באוקטובר. הארכיון של קרן השואה של USC הוא כלי מחקר, חינוך וסיפור סיפורים בעל עוצמה ייחודית, המפגיש אנשים פנים אל פנים עם בני האדם ששרדו את השנאה העתיקה ביותר בעולם. על ידי מתן גישה לעדויות אלה באמצעות הספרייה הלאומית, אנו מקווים לחבר את העבר להווה בנושא האנטישמיות ולקדם מאמצי מחקר, חינוך והסברה חשובים בארץ ובעולם".
"הספרייה הלאומית אוצרת את הזיכרון הלאומי של העם היהודי ושל מדינת ישראל", אומר יו"ר הספרייה הלאומית, סלי מרידור. "שיתוף הפעולה המיוחד יאפשר לכל תושבי ישראל מכל רקע ודת להעמיק את הבנתם לזוועות השואה ולקחיה, באשר לנקודות השפל והשיא של האנושות, מהרמות הנמוכות ביותר של אכזריות ורוע, ועד לנקודות הגבוהות ביותר של חוסן, אמונה ואומץ. זוהי זכות להנגיש באמצעות אתר הספרייה הלאומית את העדויות החשובות, בתקווה כי שבועתנו הנחרצת 'לעולם לא עוד' תמשיך להנחות את הדורות הבאים".
טקס חתימת ההסכם עם הספרייה הלאומית בישראל היום פותח את "משימת הסולידריות הישראלית" בת ארבעת הימים של קרן השואה של USC שנועדה לטפח שיתוף פעולה במאבק באנטישמיות. ה"משימה" כוללת גם פגישות עם נשיא המדינה יצחק הרצוג, ביקור באנדרטת השואה ביד ושם ושיחות עם ניצולי 7 באוקטובר ומשפחות החטופים, כמו גם ביקורים באתרי הזוועות ההמוניות בדרום הארץ שארעו ב-7 באוקטובר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה