מדדים ומחקרים

הנתונים נחשפים: האם המלחמה גרמה ליותר אלימות במשפחה?

נרשמה עליה חדה בפניות לביצוע הערכת מסוכנות בהליך לקבלת נשק - 18 בקשות הוגשו עד כה, לעומת 6 בשנת 2022 כולה; משרד הרווחה קורא לכל אישה שמרגישה מאויימת מכוונת בן זוגה לשאת נשק, לפנות למוקד 118 או לאגפי הרווחה ברשויות ולהגיש בקשה להערכת מסוכנות

מערכת ice | 
אלימות במשפחה-אילוסטרציה (צילום freepik)
בצל מלחמת 'חרבות ברזל' יצויין בסוף השבוע היום הבינלאומי למאבק באלימות כלפי נשים. מנתונים שנאספו במשרד עולה כי אסון ה-7 באוקטובר, פינוי המשפחות מבתיהם והתחושה הכללית בציבור הישראלי, משפיע על הדיווחים והנתונים המתקבלים בנושא אלימות במשפחה.
 
נרשמה עליה חדה בפניות לביצוע הערכת מסוכנות בהליך לקבלת נשק - 18 בקשות הוגשו עד כה, לעומת 6 בשנת 2022 כולה; משרד הרווחה קורא לכל אישה שמרגישה מאויימת מכוונת בן זוגה לשאת נשק, לפנות למוקד 118 או לאגפי הרווחה ברשויות ולהגיש בקשה להערכת מסוכנות.
 
<
מתחילת המלחמה: ירידה של כ-30% בפניות למוקד 118 בנושא אלימות במשפחה; במשרד מעריכים - הפניות למוקדים יזנקו מיד בתום המלחמה. בשנת 2023 משרד הרווחה הגדיל את התקציב לטיפול באלימות במשפחה ב-10 מיליון שקל, בשנת 2024 צפוי לגדול ב-15 מיליון שקל.
 
שר הרווחה, יעקב מרגי: "אלימות במשפחה היא אחת מהתופעות שמשרד הרווחה שם לו למטרה לצמצם ולמגר ככל הניתן. המלחמה שמה בפנינו אתגרים רבים ועלינו החובה לוודא כי כל אישה וילד יזכו לביטחון אישי מרבי. כמו בשגרה, גם בעת מלחמה אנו מעמידים את כל הכלים שברשותנו למגר את תופעת האלימות בין אם זה בבית, במלונות המפונים או כל מקום אחר. משרד הרווחה הרחיב את המענים בתחום והגדיל את התקציבים למאבק באלימות במשפחה בתקציב המדינה לשנים 23-24. אנו ערוכים לתת מענה לכל מי שנפגעה מאלימות במשפחה בזמן המלחמה ובכלל, וקוראים לפנות אלינו בהקדם ולקבל את הסיוע הנחוץ".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה