מדדים ומחקרים
הישראלים אוכלים 1.6 ק"ג דגים בחודש: וכמה בשר וביצים?

לקראת חג הפסח, משרד החקלאות חושף את כל הנתונים והמספרים אודות ענפי הבשר, הדגים, הביצים, העוף והיין. אז מהי כמות הבשר שנשים על שולחן החג? מהם זני הדגים המועדפים על הצרכן הישראלי? מה הישראלים אוהבים לאכול ביום-יום, ומה הם אוהבים לשים על שולחן החג החגיגי?
במסגרת ההכנות לקראת החג, נערכים מכוני התערובת ומגדלי הדגים להזנת הדגים במזון הכשר לפסח. מנתוני ארגון מגדלי הדגים עולה כי צפי הצריכה של דגי בריכות טריים במהלך הפסח הקרוב עומד על כ-1500 טון מתוכם 600 טון דגי קרפיון, 450 טון של דגי אמנון, 150 טון דגי בורי, 50 טון באס וכ- 250 טונות של דגי בריכות טריים מזנים נוספים, ביניהם לברק, ברמונדי, פורל, מוסר, דניס בריכות, אדמונית ועוד.
ומה באשר לצריכתנו ביחס לעולם? כאמור לעיל, הישראלי הממוצע צורך כ-290 ביצים בשנה. צריכה זו נחשבת לגבוהה ביחס למדינות אחרות. על סמך השוואה בין 161 מדינות בשנת 2020, הולנד דורגה במקום הגבוה ביותר בצריכת ביצים לנפש עם כ- 317 ביצים לנפש, ואחריה סין ומקסיקו . בשנת 2022, עמדה הצריכה בארה"ב על 277.8 ביצים לנפש .
בענף הבשר, מנתוני משרד החקלאות, ממוצע הצריכה של בשר בקר בשנת 2022 (טרי, מצונן וקפוא) עמד על כ-20.9 ק"ג לנפש. הישראלים צרכו בשנת 2022 כ-196 אלף טון בשר בשנה, כ-39% מהכמות היא של בשר שנשחט בישראל וכ-61% מהכמות היא של בשר מיובא. בשנת 2022 לקראת חג הפסח, נצפתה עלייה בביקוש של כ-41% בהשוואה לממוצע כמות הבשר הנמכרת ברשתות השיווק ב"ימים רגילים".
עוד ב-
הכתבות החמות
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה