מדדים ומחקרים
במזרחי טפחות צופים: "מגמה דיפלציונית; הריבית תמשיך לעלות"
זמן קצר לאחר פרסום מדד המחירים לצרכן לחודש אוקטובר, יוני פנינג, האסטרטג הראשי חדר עסקאות בבנק מזרחי טפחות, אומר כי מדובר במגמה טובה המושפעת מהנתונים בארה"ב, אך הריבית תעלה שוב בשבוע הבא
לפני זמן קצר פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש החולף, אוקטובר. בהתאם יוני פנינג, האסטרטג הראשי חדר עסקאות בבנק מזרחי טפחות, מגיב לנתונים שהתפרסמו, אשר חשפו כי האינפלציה השנתית צמחה ל-5.1%, לאחר שמדד המחירים עלה ל-0.6%.
לפי פנינג, העלייה במדד עמדה "בחלק העליון של ציפיות האנליסטים" אך הוסיפו כי הירידה שראינו בספטמבר והעלייה שאנו רואים כעת הם שיקוף של פערים בלוח שנה עקב השנה המעוברת ולא שיקוף של מגמה ממשית.
יתרה מכך המומחים צופים מגמה חיובית: "ההשפעות החיצוניות על הכלכלה הישראלית ממשיכות להיות דיפלציוניות ברובן. ובראשן התחזקות השקל, המשך הירידה במחירי התובלה העולמיים, הירידה במחירי הפחם והיציבות במחירי מגוון סחורות נוספות. מאידך, דווקא התמונה התוך־ישראלית בעלת השפעות לכאן ולכאן, ובראשן הצפי להשלכות המדיניות הפיסקאלית, של הממשלה המתגבשת. ביטול מיסים על מוצרים מחד, וגידול בהוצאות הממשלה מאידך".
כמו כן, המומחים מוסיפים לצפות למגמה חיובית תודות להשפעה מהמצב בארה"ב: "ככל שירידות המחירים שנחשפנו אליהן במדד האחרון בארה"ב תמצאנה גם בדגימות הלמ"ס, סביר שזו תתרום גם אצלנו לירידה של האינפלציה בפועל, שתשליך על המדיניות המוניטארית".
עוד ב-
בהתאם לתוצאות המדד בנק ישראל צפוי בשבוע הבא להחליט האם יש צורף בהעלאה נוספת של הריבית. מומחי מזרחי טפחות מאמינים כי למרות המגמה החיובית אין מניעה בעלייה נוספת: "ציפיות השוק לריבית בנק ישראל... נעו בימים האחרונים סביב העלאה של 0.5%, ל-3.25%. לאחר פרסום מדד המחירים החלש מהצפוי בארה"ב, והזחילה מעלה של האבטלה המקומית, ניכרה חולשה קלה בציפייה זו. עם זאת, לאור הנתון החזק היום וחוסר הוודאות האינפלציוני המקומי, אנו עדיין מעדיפים את התרחיש שבו בנק ישראל יבחר לסיים את השנה ברמת 3.25%".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה