מדדים ומחקרים

סקר פסימי לראש השנה: 71% סבורים שמצב הרוח הלאומי ירוד

סקר המכון הישראלי לדמוקרטיה מגלה פער בולט בין תחושת הציבור לגבי מצב המדינה לבין מצב הרוח האישי. נתוני האופטימיות לשנה החדשה דווקא משתפרים לעומת השנה שעברה
דסק חדשות | 
דגל ישראל (צילום shutterstock)
סקר חדש של המכון הישראלי לדמוקרטיה, שנערך ערב ראש השנה, מצביע על פער מובהק בין תחושת הציבור לגבי מצב המדינה לבין התחושות האישיות.
מהסקר עולה כי 71% מהישראלים סבורים שמצב הרוח הלאומי לקראת השנה החדשה הוא די ירוד או מאוד ירוד. בקרב היהודים הנתון גבוה עוד יותר ועומד על 73%, לעומת 58% בקרב ערבים. פילוח לפי מחנות פוליטיים בקרב היהודים חושף פערים משמעותיים: 93% מהמשיבים מהשמאל ו־89% מהמרכז מעריכים את מצב הרוח הלאומי כדי או מאוד ירוד, לעומת 61% בלבד בימין.
במישור האישי התמונה מעודדת יותר. 49.5% מכלל הציבור מציינים שמצב רוחם די טוב או טוב מאוד, ורק מעט פחות – 48% – אומרים שמצב רוחם די או מאוד ירוד. בקרב היהודים רוב קטן (52%) מדווחים על מצב רוח אישי טוב או טוב מאוד, לעומת 39% בלבד בקרב הערבים.
גם הציפיות לשנה הקרובה מציגות שיפור באופטימיות: שיעור הסבורים שהשנה תהיה גרועה מקודמתה ירד מ־42% בשנה שעברה ל־24.5% בלבד השנה. במקביל, שיעור האופטימיים הסבורים שהשנה תהיה טובה יותר עלה מ־23% ל־33%, ושיעור הסבורים שהיא תהיה דומה לקודמתה עלה מ־22% ל־30%.
הסקר נערך על ידי מרכז ויטרבי לחקר דעת קהל ומדיניות במכון הישראלי לדמוקרטיה בהובלת פרופ׳ תמר הרמן, בין התאריכים 24–28 באוגוסט 2025, בקרב מדגם מייצג של 750 איש ואישה בגילאי 18 ומעלה מכלל האוכלוסייה בישראל.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה