נדל"ן ותשתיות

זוגלובק מכר את הקרקע ההיסטורית בנהריה, כמה קיבל עבורו?

מכירת הקרקע תאפשר השקעות בטכנולוגיות ייצור חדשות, שיעמידו את זוגלובק בחזית הטכנולוגיה העולמית. יו"ר קבוצת זוגלובק: "לצד פיתוח עתידי במיקום המרכזי בכניסה לעיר, תפעל חנות מפעל זוגלובק לצד מוזיאון קטן להנצחת אחד מהמוסדות המזוהים כל כך עם העיר"
אריאל נוי |  1
אלי זוגלובק, יו"ר קבוצת זוגלובק (צילום יחצ וארכיון זוגלובק/ צילום אלי זוגלובק: איריס גליקסמן)
אלי זוגלובק, יו"ר קבוצת זוגלובק, הודיע היום (ראשון), כי הקרקע של מפעל זוגלובק האייקוני בשדרות הגעתון בנהריה, נמכרה תמורת 77.5 מיליון שקלים לקרן ריאלטי. מכירת הקרקע תאפשר השקעות בטכנולוגיות ייצור חדשות, שיעמידו את זוגלובק בחזית הטכנולוגיה העולמית. לצד פיתוח עתידי במיקום המרכזי בכניסה לעיר, תפעל חנות מפעל זוגלובק לצד מוזיאון קטן להנצחת אחד מהמוסדות המזוהים כל כך עם העיר נהריה" 
לפני 84 שנה, עוד לפני קום המדינה, קבעו אירמגרד וריינהולד זוגלובק את ביתם ומפעלם בשדרות הגעתון בנהריה. ברבות השנים הפך להיות מפעל זה סוג של אייקון המזוהה עם העיר נהריה.  המפעל בשטח של 11.5 דונם, הווה  כ- 50% מפעילות זוגלובק. במפעל יוצרו מגוון רחב של מוצרי בשר בהם נקניקים, נקניקיות, המבורגרים ועוד, לצד מפעל המוצרים מן הצומח. במבנה ממוקמים גם משרדי ההנהלה ומטה החברה. בינואר 2020 השלימה החברה את העברת פעילות יצור מוצרי הבשר לאתר היצור המודרני בשלומי.
זוגלובק מוסיף "נהריה נמצאת בתנופת פיתוח ובניה בשנים האחרונות תחת הובלתו של ראש העיר רונן מרלי, ואני שמח  שפינוי המפעל יאפשר את שיפור פניה של הכניסה לעיר וניצול עתודות הקרקע לצורכי פיתוח. לצד הפיתוח העתידי חשוב למשפחה לשמר את המורשת של דור המייסדים, ובמקום תפעל חנות מפעל זוגלובק, לצד מוזיאון קטן שיוקם שבו תוצג נהריה בראשית ימיה  לצד התפתחות המפעל, המהווה אחד מסמלי העיר".
במהלך העברת מפעל זוגלובק מנהריה לשלומי הושקעו  60 מיליון שקלים, והוא כלל שדרוג טכנולוגיות והכנסת מודרניזציה לקווי היצור. המהלך מאפשר התייעלות החברה, הרחבת מגוון המוצרים, ואת הבטחת המשך הפעילות של זוגלובק.
המפעל החדיש מעסיק מאות עובדים, ותורם לפרנסתן של מאות משפחות בפריפריה. מיקום המפעל מאות מטרים מהגבול עם לבנון, והינו בעל חשיבות לאומית לחוסנם של יישובי הצפון, במיוחד בתקופות אלה. המרחק מנהריה לשלומי הוא כ- 10 ק"מ בלבד, והחברה תמשיך להעסיק את כל עובדיה במפעל החדיש.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    היסטוריה
    רות 08/2021/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רק חבל ששוב קרקע תהפוך לגוש מבנים ענק במקום שצריך לשמר את הפסטורליה . חבל שהמפעל כזה עזב לשלומי. חבל שאין ראיה נכונה של העיר.
    סגור