נדל"ן ותשתיות
ביותר ממיליארד שקל: אלו הזוכות במכרז הענק של שוק הסיבים
שוק תשתיות האינטרנט בעסקה משמעותית: חברת הביטוח והפיננסים הפניקס ובית ההשקעות מור הן הזוכות במכרז למכירת השליטה במיזם הסיבים IBC
חברת הביטוח הפניקס ובית ההשקעות מור הן הזוכות במכרז למכירת השליטה במיזם הסיבים IBC, כך הודיעו היום (שני) לחברת הפניקס המוכרות הוט וקרן תש"י-שמוכרות 46% ממניות המיזם. התמורה לעסקה צפויה לעמוד על 1.04 מיליארד שקלים.
האחזקות של קרן תש"י ב-IBC עמדו על 23%, ושל חברת הוט על 23% גם כן. הקבוצה הנוספת שהתחרתה בפניקס ומור, קרן קומיוניטי של ג'רמי בלאנק וכלל ביטוח, יודעה על תוצאות המכרז. קרנות המתמקדות בהשקעות בתשתית כמו קיסטון ונוי גם כן בחנו השתלבות במכרז, אך בחרו שלא להגיש הצעות, על פי דיווח בדה מארקר.
על פי הסכמות בין הפניקס למור, הפניקס תחזיק 49% מהשותפות, שמהוות כ-34.3% ממניות IBC, ומור תחזיק ב-17% מהשותפות (12% מ-IBC). כך, הפניקס תשלם במסגרת העסקה כ-750 מיליון שקלים, ומור תשלם כ-250 מיליון שקלים. ייתכן, על פי הערכות, שהפניקס תצרף משקיעים נוספים על מנת לעמוד בדרישות המדינה, שכן החברה מחזיקה באחוזים מהותיים מפרטנר.
עוד ב-
מיזם הסיבים האופטיים IBC כולל כמעט 2 מיליון משקי בית שמחוברים אליו ב- 208 ישובים ברחבי הארץ. IBC נטלה לפני כחצי שנה הלוואה של 250 מיליון שקלים על מנת לעמוד בהרחבת פריסת הסיבים מ-2 מיליון ל-2.4 מיליון בתי אב.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



