תקשורת ומדיה
SpaceIL בחרה את הניסוי השני שיתבצע במהלך משימת בראשית2
בשנה החולפת, פירסמה עמותת Spaceil קול קורא להצעת ניסויים מדעיים במסגרת משימת הירח של בראשית2 , במטרה לענות על שאלות מהותיות בנוגע לשהות בחלל ועל הירח ולשלב מחקר מדעי שניתן יהיה להנגישו חינוכית לתלמידים, ובכך לקרב עוד צעירים לעולם המדע, כחלק מחזון העמותה
SpaceIL מינתה ועדה מייעצת מדעית המורכבת מנציגי העמותה, מדענים מובילים מהאקדמיה הישראלית, גופי חינוך, סוכנות החלל הישראלית ושותפי SpaceIL. בימים אלה, נבחר הניסוי השני שיתבצע במהלך משימת בראשית2: מצלמה היפרספקטראלית שתספק הזדמנות לנתח ולעקוב באופן שיטתי תהליכים פיזיקליים וכימיים על פני ומסביב לירח.
הניסוי יתבצע באמצעות מצלמה היפרספקטרלית דוחסת אשר מכסה מעל ל-100 ערוצים ספקטרליים רציפים בתחום אורכי גל באור הנראה והאינפרא אדום הקרוב, ותספק הזדמנות חסרת תקדים לנתח באופן שיטתי תהליכים פיזיקליים וכימיים על פני הירח. המצלמה ההיפרספקטרלית הדוחסת פותחה במקור באוניברסיטת בן גוריון בנגב על ידי הפרופסורים אדריאן שטרן, דן בלומברג, סטנלי רוטמן וכן ד''ר יצחק אוגוסט.
חברת Noohra קיבלה רישיון שימוש בטכנולוגיה על מנת לפתח ולייצר את המצלמה ההיפרספקטרלית בשיתוף פעולה הדוק עם חברת איימייג'סט אינטרנשיונל האחראית על פיתוח המערך האלקטרו אופטי התומך את המצלמה ואת השתלבותה במשימת בראשית 2.
עוד ב-
לדברי שמעון שריד, מנכל עמותת Space IL: "אני מודה לכל חברי הוועדה המדעית שסייעו לבחור את הניסויים מתוך סך ההצעות שקיבלנו מארגונים, אנשי מדע ומוסדות חינוך מהארץ ומהעולם. אני מברך על בחירת הניסויים המשלבים עבודת צוות של חוקרים, אוניברסיטאות וחברות מישראל ומחו''ל, אשר יוכלו יחד להרחיב את הידע האנושי בחלל העמוק ולהוות השראה לדורות הבאים של החוקרות והחוקרים'' .
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה