בארץ
ברקע המלחמה והאנטישמיות בעולם: מאות עולים לישראל מצפון אמריקה
דווקא עכשיו - יותר ויותר יהודים מחפשים את דרכם לעלות ארצה והרוח הציונות בוערת בתוכם על רקע מה שהעם היהודי עובר בימים אלו
מלחמת חרבות ברזל היא לא עוד אחת מהמבצעים שראינו בשנים האחרונות ברצועת עזה, ויש הרגשה כי חשיבותה היא רבה יותר גם ממלחמת לבנון השנייה. מלחמה זו מתרחשת ברקע עידן הרשתות החברתיות, בו מסר שעובר במהירות ברשתות החברתיות, מגיע תוך דקות לכל קצה בתבל.
בעקבות כך, מסרים אנטישמיים מועברים ברשתות החברתיות בכמויות אדירות, שנראה כי בלתי ניתן להשתלט עליהם. בעולם המוסלמי ישנן קבוצות שלמות של הפצת תעמולה שקרית ברחבי הרשתות, המתאגדות כדי להפיץ את המסרים שלהן ולגרום לכך שנראה כאילו דעת הקהל העולמית ברובה נגד ישראל.
לחלק מהיהודים המתגוררים בתפוצות, התקופה האחרונה הייתה ככל הנראה פשוט יותר מדי. בהרבה מקומות בעולם שנחשבו עד כה בטוחים, יהודים כבר אינם מרגישים כאילו הם יכולים ללכת ברחוב בבטחה, ואף במקומות מסוימים פורעים אנטישמיים סימנו בתי יהודים בגרפיטי מזעזע, המזכיר תקופות אחרות באירופה.
מארגון "נפש בנפש" נמסר כי השבוע האחרון של שנת 2023 נחתם עם עלייתם לישראל של כ-200 עולים חדשים מצפון אמריקה. עולים אלה מצטרפים ל-520 עולים חדשים נוספים, שעשו עלייה במהלך הרבעון האחרון, מאז תחילת הלחימה, זאת על אף המלחמה והמצב המתוח בארץ.
מנתוני "נפש בנפש", ארגון העלייה מצפון אמריקה, עולה כי רק ברבעון האחרון 4,175 איש הגישו בקשות לפתיחת תיקי עלייה במטרה לעלות לישראל. לשם השוואה, בתקופה המקבילה אשתקד 1,985 איש החלו בתהליך. מתוכם, 3,709 מתגוררים כיום בצפון אמריקה (לעומת מועמדים שמתחילים את התהליך ההתאזרחות מתוך הארץ) ומראים נכונות לעלות ארצה. מדובר על גידול של 142% ביחס לשנת 2022, אז עמד מספר הבקשות של עולים שהתגוררו בזמן אמת בצפון אמריקה על 1,528 בלבד.
עוד ב-
עוד עולה מניתוח הנתונים כי מחצית מהמועמדים לעלייה ציינו בטפסי הבקשה שלהם כי הסיבה העיקרית לעלייתם היא 'ציונות', בעוד שנושא האנטישמיות תופס מקום שולי ונמצא כרלוונטי רק עבור פחות מ-6% מכלל הבקשות.
שר העלייה והקליטה, אופיר סופר: ״עלייתם של יהודים רבים לישראל בעת מלחמת ׳חרבות ברזל׳ והקפיצה האדירה בפתיחת תיקי העלייה הינם מעשה ציוני חשוב, מתן רוח גבית לחיזוק המורל ועמידתנו האיתנה, והבעת סולידריות עם המדינה .יחד עם השותפים שלנו בסוכנות היהודית ובנפש בנפש אנחנו פועלים על מנת להיטיב את תהליך הקליטה להקל בבירוקטיה, לסייע בלימודי העברית ובהשמה בתעסוקה. אנחנו סבורים כי השתלבות מיטבית של העולים, תתרום רבות לחברה הישראלית ותסייע למדינה בצמיחה הכלכלית.״
כחלק מסיכום שנת 2023 ארגון 'נפש בנפש', הפועל בשיתוף משרד העלייה והקליטה, הסוכנות היהודית, קק"ל ו-JNF ארה"ב, מסר כי במהלך שנת 2023 עלו ארצה 3,020 עולים מארה"ב ומקנדה. בקרב העולים שהגיעו השנה נמנים 545 משפחות, 616 ילדים, 958 רווקים ורווקות ו-432 גמלאים. הגיל הממוצע של העולים בשנה החולפת הוא 32, כאשר גיל העולה המבוגרת ביותר הוא 100 וגיל העולה הצעירה ביותר הוא פעוטה בת 3 חודשים.
מייסד-שותף ויו"ר "נפש בנפש", טוני גלברט: "העולים שלנו לא מפסיקים להדהים ולהוכיח את נחישותם בהגשמת החלום הציוני – ויהי מה! מדובר ביהודים שתכננו את המהלך בשנה האחרונה ולא רק שהמלחמה לא גרמה להם לבטל את התוכניות, היא אף העצימה את הדחיפות להגיע ארצה, מתוך תחושת שייכות וסולידריות לעמם – עם ישראל. לאור הזינוק בפתיחת תיקי עלייה, אנחנו נכנסים אל 2024 עם אופטימיות זהירה ויחד עם שותפינו, נמצאים בהיערכות גבוהה לקליטת כל עולָה ועולֶה שיבחרו במדינת ישראל כביתם".
העולים שהגיעו השנה מגיעים מתחומי עיסוק מגוונים, כאשר המוביל שבהם הוא תחום הרפואה. מספר הרופאים שעלו השנה עומד על 65 ואליהם מצטרפות עוד 28 אחיות. מרביתם החלו בתהליך המרת הרישיון שלהם לפני עלייתם, במסגרת יריד ה-MedEx וישתלבו כמעט מיידית במערכת הבריאות הישראלית.
יו״ר הסוכנות היהודית, אלוף במיל. דורון אלמוג: ״עלייה לישראל בזמנים אלו מהווה ביטוי נוסף לשותפות של יהדות התפוצות בבניית מדינת ישראל ותקומתה. אני מברך כל אחת ואחד מן העולים שבונים את ביתם בישראל בימים אלו וקורא לכולנו לקלוט אותם כאן באהבה ובזרועות פתוחות. הסוכנות היהודית תמשיך לפעול, ביחד עם שותפיה בארץ וברחבי העולם, לחיזוק חוסנה של החברה הישראלית כולה״.
בקרב קבוצת הצעירים נמנים 231 עולים מצפון אמריקה שבחרו להתגייס לצה"ל, במסגרת התוכנית לחיילים בודדים של "נפש בנפש" ו-FIDF ו-35 צעירות שהתנדבו למערך השירות הלאומי-אזרחי במסגרת תוכנית "אורי" לבנות שירות בודדות של "נפש בנפש".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה