בארץ

הקבינט הכלכלי הצביע: נגד החזרת הפועלים הפלסטינים מיו"ש

סוגיית הפועלים: בניגוד לדעתו של ראש הממשלה, בישיבת הקבינט החברתי-כלכלי בממשלה הוחלט כי אין לאשר הכנסת פועלים ערביים תושבי יו"ש לישראל

מערכת ice | 
צילום פלאש 90/ יונתן זינדל
בישיבת הקבינט החברתי כלכלי, דנו היום (ראשון) בסוגיית כניסת הפועלים הערביים (תושבי יו"ש) לישראל. בתום הישיבה, הוחלט לא לאשר את  הכנסתם לארץ. המלצה זו תובא לקבינט המדיני ביטחוני שעתיד לקיים דיון בתוך 14 יום על מנת לקבוע מדיניות ברורה, עדכנית ושיווניות בנוגע לנושא הכנסת פועלים.
מאז פרוץ המלחמה ישנו סגר כולל על יהודה ושומרון, המעברים סגורים ו-60-50 אלף עובדים פלסטינים אינם רשאים להיכנס לישראל. ישראל מאשרת כניסה של כ-5,00-4,000 פועלים בלבד לצרכים חיוניים חריגים בלבד.
יו״ר הקבינט החברתי כלכלי, שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳, אמר בפתח ישיבת הקבינט: ״אני סבור שלא נכון להכניס פועלים ערבים תושבי יו״ש לעבודה אבל אני לא מונע את הדיון. יוצגו כאן עמדות מקצועיות של כלל הגופים שריכז המשל״ט האזרחי. בסופה של הישיבה נצביע על המלצה לקבינט הביטחוני״.
השר ברקת אמר בתגובה: "אתם רוצים להכניס את האויב לישראל? השתגעתם? לא למדתם כלום מהשבעה באוקטובר. נגמרו הימים שישראל תהיה תלויה בידיים העובדות של הפועל הפלסטיני". עוד הוסיף ברקת: "יש גורמים באוצר שמונעים הכנסה של פועלים ממדינות אחרות. כאילו מתעקשים שנהיה תלויים בפלסטינים".
מהתאחדות הקבלנים בוני הארץ המייצגת מול המדינה את ענף הבנייה והתשתיות נמסר: "טרם השביעי באוקטובר, עמדה מכסת העובדים הפלשתינאים על קרוב ל-90 אלף. הם כולם לא עובדים כבר חודשים בישראל. ככל והממשלה והקבינטים - הביטחוני והכלכלי , יחלטו שלא להחזיר אותם עכשיו לעבודה בישראל, מוטלת על הממשלה חובה לייצר חלופה על ידי הבאת עובדים זרים באופן מיידי. כיום כמחצית מאתרי הבנייה משתוקים והכנסות המדינה ממיסים מענף הבניה צנחו וממשיכים לצנוח. הקבלנים רבים כבר נמצאים על סף קריסה. ללא הבאת עובדים זרים מיידית, יגרם נזק בלתי הפיך לכלכלת ישראל".
"בנוסף, התאחדות הקבלנים דורשים כי ראש הממשלה ימנה פרויקטור שירכז את נושא של הבאת העובדים הזרים שהוא נושא חוצה משרדים בממשלה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה