בארץ
עיכובים בפרויקט המטרו? זו הדרישה שתגרום לדחייה בפתיחת התחנות
הנה באה הרכבת? רגע לפני שחברת נת"ע עמדה להוציא את אחד השלבים החשובים ביותר בפרויקט המטרו, דרישה חדשה של מנהל התכנון עלולה להחזיר אותה אל שולחן השרטוטים ולגרום לדחיית ענק בפתיחת התחנות | כל הפרטים
.png)
הרכבת הקלה בגוש דן (המטרו), הפכה לפרויקט התחברותי הגדול והיקר ביותר בתולדות מדינת ישראל עם למעלה ממאה תחנות ברחבי המטרופולין ועלויות הקמה בגובה של 150 מיליארד שקל. לפי התכנונים במהלך השנה הקרובה חברת נת"ע (שאמונה על הקמת הפרויקט), אמורה להכין את השטח לקראת פרסום המכרזים בשנה הבאה ותחילת העבודה על הפרויקט.
כמו כן, על פי התחזיות שלושת קווי המטרו שיוקמו במסגרת הפרויקט השאפתני צפויים להתחיל לפעול בהדרגה החל משנת 2034 ולכל היותר עד שנת 2040, אך נוצרה סיבה שעלולה להפריע לחברת נת"ע לעמוד ביעדים שהציבה.
על פי הפרטים שפורסמו לראשונה בגלובס, במהלך התקופה האחרונה ורגע לפני כניסה לשלב קריטי בפרויקט שכולל את הכנת השטח לעבודה, נוצרה מחלקת בין חברת נת"ע לבין מנהל התכנון בנוגע למספר הכניסות והיציאות שיהיו בכל תחנה. בשעה שבתוכניות של מנהל התכנון נקבע שמספר היציאות מכל תחנה יהיו בין 2-5, בנת"ע פירשו את ההנחיה כמספר מקסימלי ותכננו את מרבית התחנות עם יציאה אחת בלבד.
במידה ומנהל התכנון יתעקש על הדרישה הזו לנת"ע לא תהיה ברירה אלא לחזור לשולחן השרטוטים ובכך לרשום דחייה בלוחות הזמנים הציבה להקמת פרויקט המטרו. מעבר לכך, הפרויקט מתמודד עם אתגרים רבים נוספים: פינוי מיליוני קוב של עפר, מחסור במהנדסים ועובדים זרים, צורך בהקמת תחנת כוח ייעודית וגיוס משאבים לוגיסטיים משמעותיים.
עוד ב-
גם סוגיות מימון מטרידות את מקבלי ההחלטות – לצד 50% מימון ממשלתי, נשען הפרויקט על מיסוי מטרופוליני והשבחת נדל”ן. באוצר רואים בפרויקט כלי משמעותי למיתון השלכות המלחמה על הכלכלה, אשר הובילה לעלייה בגירעון ולגידול בתקציב הביטחון. עם זאת, היעדר תיאום בין גורמי הממשלה והעיכוב בהקמת רשות המטרו עשויים להוסיף קשיים נוספים לפרויקט התשתיתי הגדול בתולדות המדינה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה