משפט
יום דרמטי לישראל בבית הדין בהאג: המלחמה בעזה תסתיים?
ישראל עומדת לראשונה בפני בית הדין בהאג בעקבות חשד לרצח עם בעזה, למרות שהדיון מתקיים היום, ההחלטה האם בוצעו פשעי מלחמה או לא, צפויה להתקבל רק בעוד כמה שנים, אך כבר הערב יוכל בית הדין להמליץ על הוצאת צו שיסיים את המלחמה באופן חד צדדי
ישראל עומדת כעת לראשונה בתולדותיה בפני בית הדין הבינלאומי בהאג, זאת לאחר שדרום אפריקה הגישה נגדה תביעה לבית הדין הבינלאומי בחשד שהיא מבצעת רצח עם בתוך רצועת עזה. מדובר בדיון דרמטי, מאחר ובית הדין יכול להורות בפני מדינת ישראל צו שיורה לה להפסיק בצורה חד צדדית את המלחמה בעזה. זאת למרות שתוצאות המשפט יפורסמו רק בעוד מספר שנים.
אמנם בית הדין יכול להורות על הפסקת המלחמה במיידי, אולם אין לצו זה משמעות החלטית, אלא בעיקר סמלית ומדינית. במידה והצו אכן יוטל כלל לא בטוח כי ארצות הברית תוכל להמשיך ולהטיל וטו על החלטות נגד מדינת ישראל במוסדות האו"ם. מלבד לעניין המלחמה, מדינות המערב לא יורשו לספק סיוע למדינת ישראל.
ישראל נמצאת בסיכון מכיוון שבזמן על הצטרפותה לאו"ם היא חתמה על אמנה למניעת רצח עם עקב אירועי השואה. מדובר בפעם הראשונה בהיסטוריה בה ישראל נתבעת בבית הדין הבינלאומי, זאת לאחר שבשנות ה-50 הייתה בצד השני כשתבעה את בולגריה בגין הפלת מטוס.
עוד ב-
הפרופסור למשפטים אלן דרשוביץ התומך בישראל התייחס לעניין במהלך טור שכתב לפורבס ישראל: "בניגוד לעבר האנטי ציוניים כיום מונעים משנאת יהודים, מדובר בגרסה מודרנית של האנטישמיות הקלאסית, אותם אנטי-ציוניים לא תומכים בזכותם של הכורדים ואוכלוסיות נוספות במדינה ולא גינו את חמאס בגין מתקפת הרצח, רבים מצעירים אלה לא יודעים כי הם תומכים ברוצחי הומואים, פמיניסטיות ומתנגדיהם. גזענות זו נגד היהודים עשויה בקרוב להתפשט לכלל העולם".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה