משפט
מגייסים עובדים? זאת הטעות שיכולה לעלות לכם ביוקר
מועמדת לתפקיד הודיעה ערב כניסתה לעבודה כי היא בהריון. המעסיק טען כי עליה להמתין לפתיחת קורס והיא תבעה אותו בטענה שסרב להעסיקה בשל ההריון. זה מה שפסק בית הדין לעבודה
תביעה שהוגשה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב חשפה מקרה של אפליה בולטת מחמת הריון, כאשר סוכנות ביטוח פנסיוני ביטלה בדקה התשעים את תחילת עבודתה של אישה צעירה, שעות לאחר שהודיעה למעסיק על הריונה.
על פי התביעה, האישה התייצבה לראיון עבודה לתפקיד מתאמת פגישות בסוכנות ביטוח. לאחר ראיון מוצלח, אף נקבע לה מועד תחילת הכשרה ועבודה.
אלא שערב תחילת העבודה, החליטה המועמדת להיות כנה עם המעסיק. בהודעת טקסט הודיעה לו שהיא בהריון בחודש השלישי, והוסיפה כי היא "רוצה להתחיל ברגל ימין ולא להסתיר". בהודעות נוספות הוסיפה שמקום עבודה חשוב לה מאוד וביקשה תשובה כדי לעדכן את הבייביסיטר.
עוד באותו ערב קיבלה טלפון מהמעסיק עם הודעה מפתיעה - ההכשרה שהייתה אמורה להתחיל למחרת בוטלה. הסיבה שניתנה: מועמדת אחרת ביטלה את השתתפותה ולכן אין מספיק משתתפים לקורס.
לאחר השיחה שאלה המועמדת מדוע לא נאמר לה בראיון על קורס, והעירה כי הוא ציין בפניה רק האזנות. המעסיק השיב כי הוא אומר לכל אחד "שיש הדרכה/קורס בערך שעה ואז שעה שעה וחצי האזנות ואז מתחילים לעבוד". למחרת שלח המעסיק הודעה בה הסביר שעדיין אין תאריך לקורס כי מועמדים ביטלו, והוסיף "מקווה שעד מחר יתקבלו עוד אנשים לקורס ונוכל לפתוח".
בהמשך התברר כי אחותה של המועמדת פנתה לאותה מגייסת עובדים וגילתה שהחברה ממשיכה לחפש מועמדים לאותו התפקיד.
האישה הגישה תביעה לבית הדין לעבודה וביקשה פיצוי של 75,000 שקלים. החברה טענה כי מדובר ב"תביעה מלאכותית וחסרת תום לב". וטענה כי ההחלטה של האישה לשלוח את ההודעה על הריונה מיוזמתה, "ערב תחילת העבודה כשהיא מיוצגת על ידי עו"ד, מלמדת על תכנון מקדים".
במסגרת ההליכים בבית הדין העידו נציגי החברה על קיומו של קורס הכשרה חובה, אך גרסותיהם לא היו עקביות - פעם טענו לקורס של שעה, פעם שעתיים, ופעם שלושה ימים מלאים.
השופטת מיכל נעים דיבנר מצאה כי סמיכות הזמנים בין הודעת המועמדת על הריונה לבין ביטול תחילת עבודתה מעידה על קשר סיבתי. "אין חולק שהמעסיק הודיע לתובעת על ביטול ההכשרה, לאחר שהתובעת הודיעה לו שהיא בהריון", נכתב בפסק הדין.
בית הדין מצא כי החברה לא הצליחה להוכיח כי יש לה סיבה לגיטימית לביטול תחילת העבודה. "משלא הוצגה בפנינו תשתית כלשהי התומכת בשיקול אחר של הנתבעת בהחלטה שלא להתחיל בעבודת התובעת, נותרנו עם שיקול אחד ויחיד – הריונה של התובעת".
בסופו של דבר, בפסק דין שניתן אתמול, חויבה החברה לשלם לאישה פיצוי של 50,000 שקלים בתוספת הוצאות משפט של 10,000 שקלים. האישה בכל אופן, מצאה עבודה במקום אחר, זמן קצר לאחר מכן.
עוד ב-
כזכור, בעבר דיווחנו על תביעה נגד רשת ACE מצד עובד שלה. כמו כן, פרסמנו אודות עובד שתבע את מקום עבודתו, אך יפצה את הבוס בעשרות אלפי שקלים. כמו כן, דיווחנו על שדרן הרדיו האהוב שפוטר מעבודתו במסרון.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



