בריאות

החופים הכי מזוהמים בישראל: דו"ח משרד הגנת הסביבה חושף

הרשויות החופיות הנקיות ביותר הן נהריה, עכו, טירת הכרמל, מטה אשר, עמק חפר, נתניה, חוף השרון, הרצליה, בתי ים, גן רווה, אשדוד ואילת, כאשר הרשויות בתחתית המדד הן תל אביב והמועצה האזורית חוף אשקלון
מערכת ice | 
חוף מזוהם (צילום freepik)
לקראת פתיחת עונת הרחצה, שתחל באופן רשמי מחר (ד'), המשרד להגנת הסביבה מפרסם את נתוני מדד "חוף נקי". מהנתונים עולה, כי במדד הראשון לחודש מארס, 84.85% מהחופים הפתוחים (הבלתי מוכרזים לרחצה) שנמדדו במדד דורגו כ"נקיים" עד "נקיים מאוד", לעומת  83.3% במדד הקודם, ו-67.7%  במדד באותה תקופה שנה קודמת. המדד מבוצע בכל שבועיים.
הרשויות החופיות הנקיות ביותר (בעלות ציון "נקי מאוד") הן: נהריה, עכו, טירת הכרמל, מטה אשר, עמק חפר, נתניה, חוף השרון, הרצליה, בתי ים, גן רווה, אשדוד ואילת. הרשויות החופיות בתחתית המדד, עם ציון "בינוני", הן תל אביב והמועצה האזורית חוף אשקלון. ניקיון החופים הוא באחריות הרשויות החופיות. 
שנת 2023 היא השנה ה-18 של תוכנית חוף נקי. מטרת תוכנית "חוף נקי" של המשרד להגנת הסביבה היא למזער את מפגע הפסולת החופית והימית בישראל ולפעול לניקיונם של החופים והים בהתאם למחויבות הבין לאומית, לטובת הסביבה והציבור בישראל.
מרכיב מרכזי בתוכנית חוף נקי וכן עיקר תקציבה, מופנה לתמיכה ברשויות החוף לניקיון החופים הפתוחים שבשטחיהן. תוכנית חוף נקי מגדירה יעדי תוצאה ברורים לניקיון החופים הפתוחים, שלפיהם 85% מהחופים יהיו נקיים 70% מהשנה, במטרה לטפל בבעיה הסביבתית של הפסולת הימית בישראל.
במסגרת זו, מפקחי היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית של המשרד להגנת הסביבה מבצעים מדידה של רמת הניקיון בחופים הפתוחים תוך יידוע שוטף של רשויות החוף לטובת מעקב ופעולות מתקנות לשיפור מתמיד של ניקיון החופים.
המשרד להגנת הסביבה ימשיך להשקיע ולתמוך ברשויות המקומיות החופיות שבתחומן חופים בלתי מוכרזים לרחצה, עבור ביצוע פעולות ניקוי בחופים לא מוכרזים לרחצה והפחתה במקור של פסולת ימית על ידי עידוד הציבור לשימוש בכלים רב פעמיים והפסקת שימוש בכלים מפלסטיק לשימוש חד פעמי. כמו כן, המשרד יפעיל תוכנית לתגבור אכיפה של חוקי העזר לניקיון, בעזרתם של שוטרי משטרת ישראל מתחנות רבות ברחבי הארץ בחודשי הקיץ.
המשרד להגנת הסביבה תומך בשנים 2021 עד 2024 בתקציב רב שנתי חסר תקדים ברשויות המקומיות שבתחומן חופים בלתי מוכרזים, בהיקף של עד 26,463,253 שקל עבור ביצוע פעולות ניקוי בחופים לא מוכרזים לרחצה, וכן תקציב של עד 6 מיליון שקל עבור הפחתה במקור של פסולת ימית על ידי הקמת תשתיות לאיסוף פסולת בחופים לא מוכרזים, מתקני אסוף למניעת הגעת פסולת לחופים מנקז נגר עילי, פיקוח על חוק איסור שימוש בפלסטיק חד-פעמי בחופים, עבור הקמת מתקני תשתית או ציוד לעידוד בשימוש כלים רב פעמיים.
התמיכה ברשויות החוף בהפחתה במקור מקדמת התחייבות לקידום חוק עזר עירוני, שיאסור שימוש בכלים חד-פעמיים מפלסטיק בכלל חופי הרשות (הן המוכרזים והן הלא מוכרזים), כפי שכבר קיים באילת, חוף אשקלון, הרצליה, תל אביב, חדרה וחוף הכרמל.
המשרד להגנת הסביבה קורא לציבור להימנע מלהביא פסולת פלסטיק לחופי הים, במטרה לשמור על החופים של כולנו נקיים. 
השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן: "עונת הרחצה נפתחת, וכולנו נחזור לבלות בחופים היפים של ארצנו. מדד חוף נקי של המשרד, שנערך לפני פתיחת עונת הרחצה, מצביע על שיפור בניקיון החופים ביחס לשנה שעברה. כדי שנוכל להמשיך את המגמה החיובית וליהנות מחופים יפים ונקיים, על כולנו להימנע מהבאת פלסטיק חד-פעמי, ולהקפיד להשאיר את החופים והטבע נקיים מפסולת. בילוי נעים וחג שמח!"
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה