בריאות
עשרות מיליוני דבורים יישלחו להשמדה, וזו הסיבה
מכה הרסנית איתה מתמודדת אוסטרליה הוציאה את המדינה למבצע השמדה המונית של דבורים. מה עלולה להפסיד המדינה מהמגפה?
עשרות מיליוני דבורים יושמדו בניסיון נואש להציל את תעשיית הדבש באוסטרליה ממכת קרדית הרסנית. אוסטרליה היא המדינה מייצרת הדבש הגדולה האחרונה שנפגעה ממגפת קרדית והיא נוקטת באמצעים להרוג אלפי מושבות דבורים כדי לעצור את התפשטות הקרדיות.
אזור ההדברה הוקם ברדיוס של שישה מייל, וכבר הגיעו אליו מספר לא מבוטל של דבורים, כאשר הרשויות נלחמות כדי למנוע מגיפה שפגעה בשאר העולם. "אוסטרליה היא המדינה הגדולה היחידה המייצרת דבש שנקייה מהמגפה", אמרה סטנדרה קומאר, קצינת הגנת הצומח הראשית של מדינת ניו סאות' ויילס, ל"ניו יורק טיימס". סטנדרה אמרה לעיתון שמגפת קרדית נפוצה עלולה לעלות לתעשיית הדבש באוסטרליה בכ-70 מיליון דולר בשנה.
דני לה פובר, ממלא מקום ראש המועצה התעשייתית של הדבש באוסטרליה, אמר ל"טיימס" כי הצוות שלו כבר השמיד 600 כוורות, שכל אחת מהן מכילה כ-30,000 דבורים, בהיקף של לפחות 18 מיליון דבורים.
אקרית הוורואה היא טפיל מקבוצת פרוקי-רגליים המשוייכת למחלקת העכבישנים, שתוקף חיצונית את דבורת הדבש וניזון מרקמות השומן בגופה, גורם לניוון כנפי הדבורה ולתמותה גבוהה של דבורים.
אקרית הוורואה על גולם של דבורת דבש (ויקיפדיה)
הקרדיות הואשמו בצמצום החד במספר מושבות דבורי הדבש מחוץ לאוסטרליה, ובירידה מהירה בגודל תנובת הדבש, כך דיווח ה"פייננשל טיימס". הקרדית התגלתה לראשונה באוסטרליה בנמל ניוקאסל בסוף יוני, ומאז יצרני הדבש במלחמה.
אנה סקובי, שיש לה 90 כוורות העומדות בפני השמדה, אמרה ל"סידני מורנינג הראלד" שייתכן שאוסטרליה תצטרך להתכונן לעתיד של חיים עם הקרדית. "כולנו פשוט נצטרך להתחיל לעבור את התהליכים ששאר העולם עבר. אולי זה אומר שנוכל לחזור לגידול דבורים באזור הזה מוקדם יותר כי כל השאר גם חיים עם אקרית הורואה. אבל אם נוכל להדביר אותה לגמרי, אנחנו צריכים לנסות לעשות את זה כמיטב יכולתנו", אמרה לעיתון.
אופיר דבש, מנכ"ל חברת "Bee-io" (ביו דבש), אמר: "אנחנו מודאגים מאוד ממצב הדבורים בעולם. תמותת הדבורים מחריפה, במדינות מסוימות תמותת הדבורים המנוהלות מגיעה בשנים האחרונות ל כ 50% מסה"כ הכוורות בתעשיית האבקה והדבש, בנוסף המספר כנראה גרוע יותר בקרב דבורי הבר שעליהן כמעט ואין נתונים מדויקים. תופעה זו מאיימת לא רק על תעשיית הדבש, אלא על מצב העולם כולו, שכן ללא דבורים אין האבקה וללא האבקה, אין גידולים חקלאיים.
הקמנו את ביו-דבש לפני כשנה וחצי, במטרה לייצר שינוי בתעשיית הדבש ולהציע אלטרנטיבה ברת קיימא, ללא פגיעה בדבורים לצורך ייצור דבש מתורבת. פיתחנו טכנולוגיה ייחודית המאפשרת ייצור דבש תוך שימוש במרכיבים מהצומח, בשילוב עם חלבונים המחקים את פעילות קיבת הדבורה, הדומה לדבש הטבעי בערכיו וטעמו, ואשר יאפשר אספקת דבש איכותי בכמויות מסחריות לאדם. בכך נוכל לשחרר את הדבורים חזרה לטבע לבצע פעולה לה נועדו - האבקה".
איתי כנות, מייסד משותף ו-coo בחברת Beehero: "זיהוי מוקדם של בעיות בכוורות, כגון המצאות טפיל, מאפשר טיפול ומענה מהיר, למניעת נזק בכוורות והשבחה של כוורות לאורך זמן. BeeHero מצמצמת את תמותת הדבורים ואת עלויות התפעול של מגדלי הדבורים ובו בעת משפרת את איכות הכוורות וכך מגבירה את תפוקת החקלאים בצורה דרמטית. כיום אנחנו נמצאים בחזית המאבק הסביבתי העולמי, ומייצרים פתרון אמיתי ליותר ממאה אלף כוורות ברחבי העולם. אנו פועלים ומסייעים לחקלאים לעבור לחקלאות מודרנית, היודעת להשתמש במידע סביבתי על מנת להפיק תועלת, מסקנות ומדיניות בשטח שתסייע דה-פקטו לבעיית הכחדת הדבורים הגלובלית".
עוד ב-
הסנסור של Beehero אוסף מידע סביבתי ישירות לכוורן (קרדיט: Beehero)
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה