בריאות

ה"קופקסון" הבאה? חצי מיליארד דולר בפיתוח תרופה חדשנית של טבע

הסכם המימון נועד להאיץ את הפיתוח הקליני לטיפול במחלת העור ויטיליגו ובמחלת הצליאק - רויאלטי פארמה תעביר 75 מיליון דולר באופן מיידי למימון שלב 2ב, עם אופציה ל-425 מיליון דולר נוספים בהמשך
מערכת ice | 
ריצ'רד פרנסיס, נשיא ומנכ"ל טבע (צילום אלעד מלכה, shutterstock)
חברת טבע ורויאלטי פארמה הכריזו על הסכם מימון משמעותי בהיקף של עד 500 מיליון דולר, שנועד להאיץ את הפיתוח הקליני של הנוגדן TEV-408, פרי פיתוחה של טבע. הנוגדן החדשני מכוון לחלבון IL-15, הנחשב לגורם מפתח במגוון רחב של מחלות המתווכות על ידי המערכת החיסונית. נתונים ראשוניים משלב 1ב של המחקר בוויטיליגו (בהקת) מספקים תמיכה מבטיחה לפוטנציאל של הטיפול, וטבע צופה כי תוצאות הניסויים הרלוונטיים יפורסמו במהלך שנת 2026.
מחלת הוויטיליגו היא מחלת עור אוטו-אימונית כרונית המאופיינת באובדן תאי פיגמנט, מה שמוביל להופעת כתמים לבנים על הגוף. המחלה משפיעה על כ-0.5% עד 2% מהאוכלוסייה העולמית, ללא קשר לגיל או מוצא, וגורמת לנטל רגשי וחברתי כבד הכולל חרדה, דיכאון ובידוד חברתי. כיום, האפשרויות הטיפוליות מוגבלות ביותר - קיים רק טיפול מקומי אחד מאושר המוגבל לשטח גוף קטן, ואין כל מענה מערכתי (סיסטמי) למחלה. ריצ'רד פרנסיס, נשיא ומנכ"ל טבע, ציין כי שיתוף הפעולה יאפשר לחברה לקדם את המדע בצורה יעילה יותר ולספק פתרונות משמעותיים לחולים שנותרו ללא מענה רפואי הולם.
לפי תנאי ההסכם, רויאלטי פארמה תעביר לטבע מימון ראשוני של 75 מיליון דולר עבור עלויות המחקר והפיתוח של שלב 2ב, שצפוי להתחיל במהלך שנת 2026. בהתאם לתוצאות שיעלו משלב זה, לרויאלטי פארמה תהיה אופציה להזרים 425 מיליון דולר נוספים למימון תוכנית הפיתוח של שלב 3. במידה והתרופה תאושר ותושק, טבע תשלם לרויאלטי פארמה אבני דרך ותמלוגים מהמכירות העולמיות. פבלו לגורטה, מנכ"ל רויאלטי פארמה, הדגיש כי החברה גאה להעמיק את השותפות עם טבע במימון טיפולים שעשויים לשנות את פני הרפואה ולשפר את איכות חייהם של מיליוני בני אדם.
הנוגדן TEV-408 אינו מיועד רק לחולי ויטיליגו. הוא נבדק כעת גם במסגרת ניסוי שלב 2א לטיפול במחלת הצליאק, ואף קיבל מעמד של "מסלול מהיר" מה-FDA האמריקאי במאי 2025. על ידי חסימת פעילות ה-IL-15, התרופה שואפת למנוע את הרס תאי הפיגמנט בעור או לצמצם את הדלקת והנזק במעיים המאפיינים את מחלת הצליאק. המהלך הנוכחי מהווה צעד משמעותי באסטרטגיית הצמיחה של טבע, השואפת לבסס את מעמדה כחברה ביו-פרמצבטית חדשנית המובילה את חזית הפיתוח המדעי בעולם.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה