בריאות
עלול לגרום למוות ולרשלנות רפואית: המהלך שעלול לעלות לכם בחיים
על אף שכ-10,000 ישראלים לוקים בכל שנה בהתקף לב, נמצא כי כ-30% מהם לא מגיעים לבית החולים באופן מיידי בכדי לקבל טיפול רפואי הולם והתוצאה עלולה לעלות אפילו במוות. עו"ד דותן לינדנברג, המתמחה בתביעות בגין רשלנות רפואית, מציין מהן הדרכים לזיהוי רשלנות רפואית באבחון התקף לב
על פי נתוני משרד הבריאות, כ-10,000 ישראלים לוקים בכל שנה בהתקף לב או בשמו הפחות מוכר "אוטם שריר הלב". נתון מדאיג לא פחות הוא כי על פי הסטטיסטיקה, כ-30% מהם לא מגיעים לבית החולים באופן מיידי והאיחור בהגעה עלול לגרום אפילו למוות.
תביעות בגין רשלנות רפואית באבחון התקף לב מוגשות בדרך כלל בשל אבחון שגוי בחדר מיון או אי הפניית מטופל במהירות לבירור על ידי רופא מומחה או ע"י צוותי חירום (כמו מד"א ואיחוד הצלה). ישנם גם מקרים שבהם רשלנות באבחון התקף לב לא תסתיים במות המטופל אלא תגרום לנזקים בלתי הפיכים לשריר הלב שיובילו לטיפולים מורכבים.
כיצד מזהים רשלנות רפואית באבחון התקף לב?
בתביעה בקשר לטיפול לקוי בהתקף לב צריך לבחון את המסמכים הרפואיים הרלבנטיים מהרגע הראשון שבו רופא או איש צוות רפואי בדק את החולה. מכיוון שמדובר בשאלה משפטית שנוגעת לעתים קרובות לדקויות של לוחות זמנים, יש לבדוק בעין מקצועית ומוקפדת כל דקה, כל התנהלות. כל החלטה וכל רישום. אם מתגלים פערים בין הטיפול בפועל לפרקטיקה הרפואית המקובלת, ייתכן וקיימת עילה להגשת תביעת פיצויים.
רשלנות בטיפול בהתקף לב מוגשת לעתים לאחר פטירתו של המטופל. כלומר, בני המשפחה טוענים שהמנוח נפטר בגלל רשלנות ומבקשים פיצויים בשל האירוע. תביעות רשלנות אשר מוגשות על ידי בני המשפחה לאחר המוות עשוויות לזכות אותם בסכומי פיצויים גבוהים במיוחד. זאת משום שהן מתבססות על 'ראשי נזק' (נזקים מסוגים שונים) שמגיעים לכדי מיליוני שקלים.
עוד ב-
(צילום: שרון ולק)
הכתבות החמות
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה