אוכל
אחרי 30 שנה: בית הקפה האייקוני בישראל סוגר שערים
סגפרדו בדיזנגוף מודיע על סיום פעילותו ב־2.1.2026. המקום שהביא את תרבות האספרסו האיטלקית לישראל ייפרד מהקהל באירוע סיום פתוח, ויחתום שלושה עשורים של קפה, אנשים וזיכרונות.
בית הקפה סגפרדו בדיזנגוף הודיע כי יסגור את שעריו בתאריך 2.1.2026, לאחר כ־30 שנות פעילות. ההודעה נמסרה בפוסט בפייסבוק של המקום, שבו סוכם סיפורו של בית הקפה שהפך עם השנים למוסד מוכר בנוף התל אביבי.
סגפרדו נולד בשנת 1991, כאשר מאיר קרפ ורעייתו שולה הגשימו חלום ופתחו בית קפה בדיזנגוף. בשנת 1996, בסיוע גבי גלטשטיין, נפתח במקום סניף הדגל של סגפרדו אספרסו, מתוך מטרה להביא את תרבות הקפה האיטלקית לישראל.
באותן שנים, תרבות האספרסו כמעט ולא הייתה מוכרת בישראל. קפוצ׳ינו, מקיאטו ואספרסו לא היו חלק מהשגרה, ורוב הציבור שתה קפה ביתי. בהדרגה, ציינו בעלי המקום, השתנו הרגלי השתייה, והקהל התחבר לקונספט של אספרסו בר איטלקי עם כריכים, מאפים, פרלינים וקפה סגפרדו.
לאורך השנים פעל בית הקפה כעסק משפחתי, עם דגש על מקצועיות וסביבת עבודה נעימה. מאיר קרפ הוביל פיתוח מתכונים וריחות, דביר תרם מעולמו הייחודי בתחום השוקולד, והצוות כולו פעל כמשפחה אחת גדולה שעיצבה את אופיו של המקום.
עם הזמן הפך סגפרדו למוקד עלייה לרגל, ולקוחות מכל רחבי הארץ הגיעו לדיזנגוף כדי לחוות את מה שכונה בפוסט "איטליה הקטנה". במסגרת דברי הפרידה הובעה תודה מיוחדת ללודמילה רוגץ, שליוותה את בית הקפה למעלה מ־20 שנה, ולליאור דבי, ששימש כמנהל והרוח החיה של המקום ב־5 השנים האחרונות.
את ההודעה חתם בעל המקום באלגוריה על ספר, שבשנת 1996 יצא לאור בשם סגפרדו, ודפיו הם כל אותם רגעים ואירועים שנגעו בלב אלפי אנשים לאורך השנים. לדבריו, כמו כל ספר טוב, גם לסיפור הזה יש סוף.
עוד ב-
לציון סיום הפעילות תתקיים מסיבת פרידה ביום שישי, 2.1.2026, החל מהשעה 11:00 בבוקר. במקום ייפגשו לקוחות, עובדים וחברים כדי להרים כוסית אחרונה, להיפרד ולחגוג שלושה עשורים של קפה, אנשים וזיכרונות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



