רכילות עסקית
יקב רמת הגולן חוגג 40: אלו הסלבס שבאו לשתות ולברך
במקום השתתפו שפים בולטים כמו אורן אסידו, גיל דהן, אביתר מלכה ומושיקו אברהם. בחלק האומנותי הופיעו האמנים מארינה מקסימיליאן ועידן עמדי
יקב רמת הגולן, מחלוצי תרבות היין הישראלית, חגג 40 שנה להיווסדו. לרגל המאורע התקיים אירוע מיוחד אליו הוזמנו בעלי היקב, לקוחות ושותפי היקב ובכירי תעשיית היין והקולינריה הישראלית. על הצד הקולינרי באירוע ניצחה מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, שאיגדה לרגל המאורע החגיגי שמונה שפים ישראלים מוכשרים שהכינו תפריט טעימות ייחודי מהתוצרת העונתית הישראלית בדגש על תוצרת מרמת הגולן. המנות שילבו אלמנטים חדשניים לצד מרכיבים מסורתיים, הציגו את סיפורו של היקב ולוו ביינות המשובחים של יקב רמת הגולן. במקום השתתפו שפים בולטים כמו אורן אסידו, גיל דהן, אביתר מלכה ומושיקו אברהם. בחלק האומנותי הופיעו האמנים מארינה מקסימיליאן ועידן עמדי.
באירוע, הושק וחולק למוזמנים לראשונה ספר שנכתב ספר לרגל חגיגות ה-40 ליקב. את הספר כתב אדם מונטיפיורי שכותב, מלמד, מרצה על יין ישראלי ותורם לקידומם של יינות ישראלים בעולם כבר למעלה מ- 35 שנים. הספר מאגד את סיפורו של יקב רמת הגולן, מתחילת פעילותו החלוצית בתחילת שנות ה-80, דרך השנים הראשונות, ההווה העשיר וכן התוכניות והשאיפות לעתיד.
בנוסף, יוציא היקב בחודש הקרוב יין לרגל חגיגות ה-40 במהדורה מוגבלת. היין החדש יושק תחת השם ירדן "Cru Elite" ולראשונה בישראל יוצע לקנייה באמצעות טכנולוגיית NFT שתעניק לרוכשים בעלות על פיסת היסטוריה. רק 250 זוגות בקבוקים יהיו זמינים לרכישה על ידי מסעדות יוקרה ברחבי העולם, כאשר כמות מוגבלת תוצע לרכישה עבור אספני יין פרטיים.
היין יוצר מענבים שמקורם בכרם בראון הנודע, כאשר כל יין מהצמד מייצג שורה אחרת בחלקת הכרם וידגיש את הטעם, המאפיינים והטרואר הייחודי של כל שורה באופן שיאפשר לחובבי יין להעריך את כל בקבוק בנפרד תוך השוואה לתאומו. היין יושק באופן רשמי באירוע חגיגי בתחילת החודש הבא במסעדת "אניבה" של השף מאיר אדוני בסינגפור שהיא אחד מהשווקים הבינלאומיים בהם יקב רמת הגולן משווק את היינות שלו לצד מדינות כמו יפן, ארה"ב, איחוד האמירויות, צרפת, איטליה, בריטניה ועוד.
אסף בן-דב, מנכ"ל יקב רמת הגולן: "חגיגות ה-40 של היקב הן ציון דרך מרגש שמסכם בעיניי ארבעים שנה של איכות, מסירות, וחתירה בלתי פוסקת למצוינות של צוות הייננים המעולה והאיכותי שלנו בראשם עומד ויקטור שונפלד, היינן הראשי של היקב מזה שלושים שנים, המחלקה החקלאית, צוות ייצור היין וכל השרשרת האנושית המופלאה שלנו. החגיגות הללו מסמלות את שיאו של המסע שלנו, שמתחיל בכרמים היפהפיים שלנו ברמת הגולן ומסתיים בכוס היין.
עוד ב-
אנו גאים בסיפור שלנו, בחלוציות ובמורשת שלנו. המשימה שעמדה לנגד עינינו לאורך כל הדרך הייתה להוביל את תרבות היין בישראל. ליקב רמת הגולן יש כיום שליטה מוחלטת בייעודו, החל מנטיעת הגפנים ועד ליין הנמזג לכוס. דבר זה ייחודי בישראל ונדיר מאוד אף בעולם הרחב. מטרתנו להמשיך ולהיות חדשנים בתחום הטכנולוגיה, תוך שמירה על המסורת. מהפכת האיכות נמשכת ויקב רמת הגולן ימשיך להוביל את תעשיית היין הישראלית בעתיד. אלה היו 40 שנות יצירה בלתי פוסקת – ואנחנו לא יכולים לחכות ל-40 השנה הבאות".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה