השוק

דירוג הקרנות הכספיות: זו הקרן עם התשואה הגבוהה בנובמבר

הציבור ממשיך להזרים כסף לקרנות הנאמנות הכספיות שיש להן יתרון בתקופת אינפלציה וריבית עולה, אבל אנחנו נכנסים לתקופה בה נראה כי האינפלציה נכנסת לשליטה וזה אומר שגל העלאות הריבית כנראה מגיע לסיומו ולא בטוח שהציבור ערוך לזה
ניצן כהן | 
בורסה (צילום אילוסטרציה AI)
האופנה של השנתיים האחרונות בשוק ההון היא הקרנות הכספיות. לאן שלא נפנה את העיניים נפגוש משווק אגרסיבי (פחות או יותר) שמוכר קרנות כספיות וזה מתחיל מעט להדאיג. לקרנות הכספיות יש יתרון בתקופות של אינפלציה וריבית עולה אבל היתרון הזה הופך לחיסרון בתקופות בהן אין אינפלציה והריבית מתחילה לרדת.
לפני שניכנס לדירוג של חודש נובמבר נסביר כי קרנות כספיות משקיעות את הכסף בכל מה שמוגדר "מזומן" וזאת כדי לנסות ולייצר תשואה קרובה מאוד לריבית בנק ישראל. איך הן עושות את זה? באופן עקרוני הן באות עם סכומים גדולים לבנקים ומפקידים את הכסף בפקדון שבגלל גודל ההפקדה, הבנקים מוכנים לשלם ריבית גבוהה מהריבית שישלמו ללקוח הממוצע.

את שאר הכסף הקרנות משקיעות בשוק האג"ח בין אם באג"ח ממשלתי קצר ובין אם באג"ח קונצרני לטווח של 3 חודשים עם דירוג גבוה. 
היתרון המיסויי של קרן כספית בתקופות אינפלציה הוא משמעותי ולמעשה  בקרן כספית משלמים מס של 25% על הרווח הריאלי בעוד על הפקדון הבנקאי משלמים 15% על הרווח מהשקל הראשון וזה אומר שבקרן הכספית, בתקופות אינפלציה יש הגנה וזה יתרון משמעותי.
אז בין אם אתם חובבי פקדון בנקאי ובין אם אתם מחיקים בקרן כספית, זה דירוג הקרנות הכספיות לחודש נובמבר, החודש בו השקל חזר למשחק.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה