השוק
בעקבות המלחמה: קבוצת הביטוח הגדולה בישראל הפסידה 70 מיליון שקל
לאחר שדיווחה על כוונותיה לגייס 350 מיליון שקל על ידי הנפקת אג"ח, קבוצת הפניקס מדווחת כי החל מתחילת המלחמה נגרם לה נזק כספי של 70 מיליון שקל
קבוצת הביטוח הפניקס , שלפי שעה מהווה הגדולה ביותר בישראל מבחינת היקף הנכסים ושווי השוק, דיווחה היום (ראשון) לבורסה על השפעותיו השליליות של המצב הביטחוני וכיוצא מכך על הזדמנויות שהוא מייצר מבחינת השקעות.
החברה דיווחה כי החל מיום תחילת המלחמה ועד כה ההפסד שנגרם לה עוד כעת על 70 מיליון שקל. במקביל, להפסד הנ"ל צריך לזכור כי ישנו הפסד נוסף שנגרם לחברה בסך 60 מיליון שקלים זאת בעקבות שהיא לא יכולה לגבות דמי הניהול בפוליסות הביטוח המשתתפות ברווחים בשל התשואות השליליות.
כידוע חברות הביטוח לא אמורות לקחת חלק בכיסוי הנזקים שנגרמו לרכוש התושבים ולבתי הנזק בעקבות המלחמה, זאת משם שהם מכוסים על ידי מס רכוש. במקביל, המלחמה הביאה עמה גם הזדמנויות להכנסה מכיוונים אחרים.
על כן, החברה הצהירה גם על כוונותיה לגייס סכום של 350 מיליון שקל באמצעות הנפקת אגרות חוב: "לצורך הרחבת הגמישות הפיננסית של החברה והחברות-הבנות, לרבות היערכות להזדמנויות עסקיות שונות כתוצאה מהמצב".
פעילותה של הקבוצה חושפת אותה לירידות בשווקים הפיננסיים ולשינויים בעקומי הריביות, הן באמצעות ניהול השקעות הנוסטרו של הקבוצה והן באמצעות דמי הניהול הנגבים בניהול נכסי העמיתים של פוליסות משתתפות ברווחים, עמיתי קרנות הפנסיה וקופות הגמל. בקבוצה ציינו עוד כי להכנסות מההשקעות העומדות כנגד עתודות הביטוח וההון העצמי יש השפעה מהותית על תוצאות הפעילות.
מתמונת המצב שסיפקה הפניקס למשקיעים עולה כי בעקבות המלחמה חלה ירידה בשווקים הפיננסיים בארץ, כך שממועד פרוץ המלחמה ועד ליום ראשון נרשמה ירידה בשווי נכסי הנוסטרו של הקבוצה בסך של כ-120 מיליון שקל לאחר מס. בנוסף, מיום פרוץ המלחמה ועד למועד הדיווח חלה ירידה בשווי הנכסים המנוהלים על-ידי הקבוצה במסגרת פוליסות תלויות תשואה, קופות גמל וקרנות פנסיה בשיעור של כ-0.7%.
השפעת הירידה הזו היא אי-גביית דמי ניהול משתנים בחלק מהפעילויות, עד אשר הירידה כאמור תכוסה מרווחים בתיק הנכסים. נסביר כי לחברות הביטוח אסור לגבות דמי ניהול משתנים בפוליסות המשתתפות ברווחים כל עוד התשואה שלילית.
כך, סך הגידול באי-גביית דמי ניהול משתנים (החברות עדיין סוחבות "בור" בשל הירידות החדות בשנת 2022) ממועד פרוץ המלחמה ועד למועד דיווח זה הוא כ-60 מיליון שקל, לפני השפעת מס.
חלק גדול מאותם הפסדים שנגרמו מהירידה בשוקי ההון קוזז בשל העלייה בריבית חסרת הסיכון. להערכת הפניקס ביטוח, רגישותה הכוללת העדכנית לשינוי בשיעור של 1% בעקום ריבית חסרת הסיכון, הן כלפי מעלה והן כלפי מטה, היא הפסד בהיקף של 100-200 מיליון שקל לאחר מס.
מיום פרוץ המלחמה ועד למועד הדיווח נרשמה עלייה בריבית חסרת הסיכון שהביאה, להערכת החברה, להקטנת ההתחייבויות הביטוחיות בסך כ-50 מיליון שקל לאחר מס, כך שההפסד עד עתה עומד על 70 מיליון שקל.
עוד ב-
מבחינת תחומי פעילות אחרים של הפניקס, הקבוצה מעריכה כי בתחום ביטוח חיים וחיסכון ארוך-טווח, עיקר החשיפה נובע מביטוחי ריסק (חיים), אובדן כושר עבודה ונכויות, ככל שיתגבשו תביעות בתחומים אלה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה