השוק

בדרך למערכה ארוכה: האם מקומות העבודה יפעלו כסדרם?

בעוד המערכה הקרקעית בעשרות יישובים ברחבי הדרום נמשכת, הולכת וגוברת פעילות חיל האוויר בעזה ובעקבותיה החשש מפני הימים הקרובים. השר בן צור חתם על צו הקובע כי עובדי מפעלים למתן שירותים קיומיים יעבדו בשטח שהוגדר "במצב מיוחד בעורף"
מערכת ice | 
מלחמת חרבות ברזל (צילום מוחמד עטייה/פלאש 90)
מדינת ישראל החלה הבוקר (שבת) את אחד הקרבות הקשים בתולדותיה, כאשר ארגון החמאס החל במתקפה אווירית וקרקעית אינטנסיבית שהחלה ביישובי הדרום והמשיכה לעומקה של המדינה. הירי הרקטי כיסה אזורים ניכרים ברחבי המדינה, כלל פגיעות ישירות בעוטף עזה ובגוש דן והגיע עד לירושלים, השומרון ויישובי השרון. יומה הראשון של המערכה הקשה גבה את חייהם של יותר מ-100 נרצחים ישראלים. 
יותר מ-1,000 ישראלים נפצעו במהלך הקרבות. בעשרות יישובים מתנהלת כעת מערכה קרקעית מול מחבלי החמאס והג'יהאד. לאורך כל היום תושבי קיבוצי עוטף עזה היו נצורים בבתיהם. בחלק מהמקומות הטרוריסטים השתלטו על נכסים משמעותיים והפכו את יושבי המקום לבני ערובה. עשרות ישראלים, בהם חיילים, אזרחים וילדים, נחטפו על ידי ארגוני הטרור. מספר שבויי המלחמה עוד לא ידוע, ומספר הקורבנות אינו סופי. 

אחת הזירות הייתה מסיבת טבע באזור רעים, שבמהלכה פלשו מחבלים והחלו לירות לכל עבר. רבים מהם ברחו ליער סמוך כשבמשך שעות הורים מודאגים רבים חיפשו את ילדיהם. כחלק ממצב החירום הוחלט על ביטול הלימודים בכל הארץ. מאות רופאים פרמדיקים וחובשים של ארגון המתנדבים הלאומי - איחוד הצלה, העניקו החל משעות הבוקר המוקדמות טיפול רפואי מציל חיים למאות פצועים בזירות הלחימה השונות בדרום הארץ ואף קבעו מוות על רבים מהם.
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט בנפרד הכריזו על נכונות הדרג המדיני והביטחוני למערכה ארוכת טווח. עקב המצב הביטחוני, שר העבודה יואב בן צור חתם היום על צו שקובע כי עובדים במפעלים למתן שירותים קיומיים יכולים להמשיך ולעבוד בשטח שהוכרז "במצב מיוחד בעורף" בהתאם להנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף. מדובר במפעלים המספקים מוצרים או שירותים קיומיים.
 
מדובר בשירותים כגון תשתיות מים, חשמל, דלק, גז, רפואת חירום (בתי חולים, בתי חולים גריאטריים, מכוני דיאליזה, מוסדות סיעודיים ושירותים תומכים), רפואה בקהילה (קופות חולים ושירותים תומכים), אספקת מזון, מוסדות רווחה ושירותים תומכים, שירותי תחבורה, נמלים, רשויות מקומיות, משרדי ממשלה ומפעלים התומכים את הצבא וכד'.
משרד העבודה מוסיף כי אם תצוץ בעיה של התייצבות עובדים, ינתן שיקול דעת למשרד הממשלתי האחראי לפנות לרשות כ"א בשע"ח לשקול את הצורך להוצאת צו לגיוס עובדים. המשמעות של הצו היא שבמידת הצורך ניתן יהיה לגייס את העובדים לקיום המשק החיוני בשעת חירום.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה