השוק

אפי נכסים שוברת שיאים: 100% תפוסה במשרדי היוקרה בתל אביב

למרות השיח על עודף היצע של משרדים במרכז, בחברה של אבי ברזילי השכירו את כל המשרדים בבניין היוקרה לנדמארק. עלייה בהכנסות וברווח
איציק יצחקי | 
אבי ברזילי מנכ"ל אפי נכסים (צילום תמר מצפי, shutterstock)
חברת הנדל"ן אפי נכסים רשמה גידול של 40% ברווח המיוחס לבעלים שהסתכם ב-933 מיליון שקל לעומת רווח של כ-663 מיליון שקל אשתקד 214% - כך עולה מהדו"חות הכספיים של החברה לרבעון הרביעי של 2025 ולשנה כולה. ה-NOI (חלק החברה) הסתכם בשנת 2025 בכ-1,087 מיליארד שקל לעומת כ-1,010 מיליון שקל אשתקד - גידול של כ-8%. ה-NOI ברבעון הרביעי של השנה הסתכם בכ-284 מיליון שקל - גידול של 5%.
נתון מעניין מהדו"ח עולה בכל הקשור לתפוסת המשרדים. במשרדי לנדמארק (בניין A) ברחוב הארבעה נרשמה תפוסה של 100%, וזאת למרות השיח סביב נושא ההיצע הגדול של המשרדים באזור המרכז. עוד לפי הדו"ח, כל הדירות של החברה בשכונת גליל ים הושכרו. מדובר ב-273 דירות בסך הכל. גם במשרדי החברה בנס ציונה ובהוד השרון התפוסה גבוהה ועומד על 85%-87%. 
לפי הדו"ח, הגידול נובע בעיקר מהשלמת פרויקטים ומשיפור בביצועי הפרויקטים השונים. הגידול קוזז בחלקו כתוצאה מהשפעת שער החליפין בין האירו לשקל. החברה מעריכה שעם השלמת האכלוס של מספר פרויקטים שהסתיימו לאחרונה וטרם הניבו באופן מלא בשנת 2025,  צפוי ה-NOI להגיע לקצב שנתי של כ-1.18 מיליארד שקל. החברה מקימה בימים אלה מספר פרויקטים שעם השלמתם צפוי קצב ה-NOI השנתי להגיע לכ-1.44 מיליארד שקל. 
AFFO (FFO לפי גישת הנהלה) - ה-AFFO הסתכם בשנת 2025 בכ- 485 מיליון שקל לעומת כ-438 מיליון שקל אשתקד, גידול של כ- 11%. ברבעון הרביעי של השנה הסתכם ה-AFFO בכ-125 מיליון שקל לעומת כ-113 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ- 11%. הקצב השנתי של ה-AFFO על בסיס הרבעון הרביעי עומד על כ-501 מיליון שקל.
הגידול לעומת התקופה המקבילה אשתקד נובע כאמור מאכלוס פרויקטים ועליה בתפוסות אשר קוזזה במידה מסוימת מהשינויים בשער החליפין כאמור. החברה מעריכה שעם השלמת האכלוס של מספר פרויקטים שהסתיימו לאחרונה וטרם הניבו באופן מלא במהלך השנה, צפוי ה-AFFO להגיע לקצב שנתי של כ-524 מיליון שקל. עם השלמתם של הפרויקטים שהחברה מקימה בימים אלה צפוי ה-AFFO להגיע לקצב שנתי של כ-699 מיליון שקל.
הרווח המיוחס לבעלים הסתכם בכ-933 מיליון שקל לעומת רווח של כ-663 מיליון שקל אשתקד, גידול של כ-40%. ההון העצמי של החברה הסתכם בכ- 8,258 מיליוני שקל. 
אבי ברזילי, מנכ"ל החברה: "אנחנו מסכמים שנה של הישגים  עסקיים ותפעוליים יוצאי דופן, וזאת על אף התקופה המאופיינת בחוסר וודאות ובאתגרים המשפיעים על כלל תחומי החיים והפעילות הכלכלית -  מגמה שנראה כי תמשיך ללוות גם את שנת 2026.  הרווח לבעלי המניות הגיע לשיא של כל הזמנים לצד צמיחה בכל הפרמטרים התפעוליים של החברה. התוצאות משקפות את עוצמת הפעילות ואת תנופת הפיתוח שבה נמצאת החברה, אנו ממשיכים לקדם את מנועי הצמיחה של החברה וצופים המשך שיפור בפרמטרים התפעוליים גם בטווח הקצר והבינוני".
 
 
 

 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה