השוק

גל הפיטורים בהייטק נמשך: חברת הענק מפטרת 10% מעובדיה

גל הפיטורים בהייטק ממשיך: אאוטבריין יוצאת לגל פיטורים שני שיכלול כ- 10% מכלל העובדים שלהם. גם אחרי הפיטורים, המניה הראתה ירידה של כמעט 90% מתחילת השנה
מערכת ice | 
פיטורים (צילום shutterstock, אילוסטרציה AI)
אאוטבריין היא חברה העוסקת בתכנים מותאמים אישית לתחומי העניין של הגולשים. החברה השלימה בחודש פברואר האחרון את רכישת חברת Teads, השייכת לקבוצת אלטיס, לאחר קבלת מלוא האישורים הרגולטוריים הנדרשים. העסקה, הוערכה במקור במיליארד דולר וצומצמה לבסוף לכ-900 מיליון דולר.
על פי דיווח בדה מרקט, החברה יוצאת לגל פיטורים שני מאז המיזוג. כ- 10% מעובדי יעזבו אותה, כאשר מתכנתים ותפקידי פיתוח נוספים לא ייכללו בסבב הפיטורים. רוב המפוטרים הם עובדים בחו"ל. הגל הראשון של הפיטורים התבצע בתחילת השנה, כשהחברה פיטרה 10% מהעובדים גם שם. 
על פי הדיווח, טידס צופים עתה חיסכון של 40-35 מיליון דולר בשנה בעקבות הפיטורים, שיהיו כרוכים בתשלומי פיצויים בסך 12-8 מיליון דולר, המנכ"ל דיוויד קוסמן בתגובה "הרבעון השלישי לא עמד בציפיות החברה, ננקוט צעדים נחרצים וזריזים כדי להאיץ את החזרה לצמיחה ולשפר את הרווחיות — בדגש על יצירת תזרים מזומנים חיובי". 
גם אחרי הפיטורים המניה הראתה ירידה של כמעט 90% מתחילת השנה, שכעת היא נמכרת על 0.71 דולר. 
גל הפיטורים בהייטק ממשיך, בעוד אנחנו ממשיכים לראות חברות ישראליות נוספות משחררות מאות עובדים. לושה יוצאת בגל בפיטורים של לפחות 8% מעובדיה ברחבי העולם, חלקם גם מישראל. על פי הדיווח, מדובר ב-300 עובדים בסך הכול - מתוכם 24 עובדים בישראל.

זאת בנוסף למובילאיי של אמנון שעשוע יצאה שלשום בגל פיטורים ענק של 200 עובדים, רובם מישראל, כמו גם פיוניר הישראלית שמפטרת עשרות עובדים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה