השוק

מובילאיי מכה את הצפי בדוחות: מה קורה למניה?

ענקית הטכנולוגיה הישראלית פרסמה את דוחותיה לרבעון השלישי. האם היא עקפה את צפי האנליסטים ואיך המשקיעים מגיבים?
רוי שיינמן |  2
אמנון שעשוע מנכ"ל מובילאיי (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, יוטיוב/ מובילאיי)
מובילאיי הישראלית שנסחרת בנאסד"ק מפרסמת את תוצאותיה לרבעון השלישי, בו הסתכמו ההכנסות ב-504 מיליון דולר והרווח למניה ב-0.09 דולר. צפי האנליסטים היה להכנסות של 485 מיליון דולר ורווח של 0.09 דולר למניה.
מובילאיי ציינה כי העלייה בהכנסות, בשיעור של 4% לעומת הרבעון המקביל, הייתה בעיקר בזכות עלייה של 8% במכירות מוצר ה-EyeQ, שקוזזו בחלקן על ידי ירידה במכירות של מוצר ה-SuperVision.
לשנה כולה מובילאיי מעדכנת את התחזית כלפי מעלה, וכעת היא צופה הכנסות של בין 1.845-1.885 מיליארד דולר. עם זאת, התחזית המעודכנת נמוכה מתחזית האנליסטים להכנסות של 1.86 מיליארד דולר. מובילאיי גם צופה כעת רווח תפעולי של בין 263-286 מיליון דולר.
התחזית הקודמת של החברה הייתה להכנסות של בין  1.765-1.885 מיליארד דולר ולרווח תפעולי של בין 210-286 מיליון דולר.
למרות התוצאות החזקות והעלאת התחזית, מניית מובילאיי יורדת בכ-1% במסחר המוקדם בוול סטריט, ככל הנראה כתוצאה ממספר גורמים. הראשון הוא הרווח הנקי - בעוד ההכנסות הפתיעו לטובה לעומת צפי האנליסטים, הרווח הציג ירידה, מ-10 סנט ברבעון המקביל ל-9 סנט ברבעון האחרון - והיה בדיוק בהתאם לצפי האנליסטים.
סימן נוסף ללחץ על הרווח של מובילאיי הוא הירידה ברווחיות הגולמית, שירדה מ-68% ל-67%. לדברי החברה, הירידה נובעת בעיקר מירידה במחיר המכירה הממוצע של מערכת EyeQ, שזו נבעה מעלייה בהיקפי המכירה בסין.
אפשר לפרש את הנתון הזה בשתי דרכים - מצד אחד, מובילאיי ככל הנראה פועלת להתחזק חזרה בשוק הסיני, בו כזכור התקשתה בשנה שעברה עקב ביטולי הזמנות של לקוחות שהביאו למספר הורדות תחזית מצדה של מובילאיי לאורך השנה, ולצניחה במניה.
מהצד השני, המאמץ להתבסס מחדש בסין מגיע במחיר של פגיעה ברווחיות - כלומר מובילאיי מוכנה למכור ברווחיות נמוכה יותר כדי למכור יותר. הנהלת החברה ככל הנראה צופה שאלו מהלכים שישתלמו לה בעתיד, אך בטווח הקצר הם מביאים לשחיקה ברווח ולאכזבה אצל המשקיעים.
עם זאת, במידה והמשקיעים יבינו שמדובר במהלך שנועד לבסס את מעמדה של מובילאיי באחד השווקים החשובים עבורה, המניה עוד עשויה להתהפך ולעבור לעליות.
"החברה רשמה רבעון חזק נוסף, עם צמיחה משמעותית בהכנסות וניהול הוצאות הדוק. היציבות המתמשכת בייצור רכבים מעניקה לנו ביטחון להעלות שוב את תחזיתינו לשנה כולה, תוך הסרת השמרנות שהטמענו קודם לכן עקב אי-ודאות בנוגע לסביבה המאקרו-כלכלית", אמר נשיא ומנכ"ל מובילאיי, פרופסור אמנון שעשוע.
"אנו מזהים הזדמנויות משמעותיות בפנינו בעוד אנחנו פועלים לקראת השקת מוצרים מתקדמים במועד על בסיס EyeQ6 High, מעמיקים התקשרויות מול לקוחות אסטרטגיים לאורך כלל הפורטפוליו של החברה ומתכוננים לקראת מסחור של Robotaxi ללא נהג בתחילת 2026", הוסיף שעשוע.
מניית מובילאיי נסחרת לפי שווי של 11.64 מיליארד דולר אחרי ירידה של 28% מתחילת השנה ועלייה של 10% בשנה האחרונה.
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    מתי לחברה יהיה רווח נקי?
    זאב רווח 10/2025/23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הכנסות זה טוב ואומר שיש שוק. רווח נקי לאחר כלל ההוצאות ואשראי המוסדיים מעיד על חוזק חברה. אז מתי יהיה פרופסור שעשוע?
    סגור
  • 1.
    מובילאיי בכשל עמוק עם הרכב אוטונומי
    חזי אליהו 10/2025/23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    החברה כושלת בפיתוח הרכב האוטונומי והלקוח היחיד שיש להם VW, מתכנן לפוצץ אץ העסקה. הכל נובע מניהול כושל ומנהלים שלא מצליחים להכיל את גודל הארוע. תברחו מהמניה
    סגור