השוק

לקראת שבוע גורלי בוול סטריט: אילו ענקיות ידווחו?

עונת הדוחות מגיעה לשיא עם 5 מתוך "7 המופלאות" שידווחו על תוצאות הרבעון השלישי שלהן השבוע. למה לצפות בדוחות שלהן ואילו חברות בולטות נוספות ידווחו?
רוי שיינמן | 
שבע המופלאות (צילום shutterstock)
שבוע עמוס במיוחד צפוי לעבור על המשקיעים בוול סטריט שינסו לנווט בין דוחות הרבעון השלישי של החברות הבולטות והחשובות ביותר בבורסה.
על רקע גל ההשקעות העצום בבינה מלאכותית, חברות הטכנולוגיה ימשיכו לרכז את מירב תשומת הלב. כל אכזבה שלהן עלולה לגרור ירידות גם בשוק כולו - הן מבחינה טכנית בגלל המשקל הגדול שלהן במדדים והן מבחינת הסנטימנט בשוק.
5 מתוך "שבע המופלאות" ידווחו השבוע. היום הגדול יהיה יום רביעי, כשלאחר המסחר ידווחו מיקרוסופט, מטא וגוגל. למיקרוסופט האנליסטים צופים הכנסות של 75.37 מיליארד דולר ורווח של 3.66 דולר למניה, כאשר המניה עלתה מעל 23% השנה לשווי של כ-3.85 טריליון דולר.
ענקית הטכנולוגיה ממשיכה להשקיע הון עתק בבינה מלאכותית, וכמו בדוחות של חלק מהענקיות האחרות - סעיף ההוצאות ההוניות צפוי למשוך תשומת לב. אם המשקיעים יראו שקצב ההשקעות עולה אך התרומה להכנסות עדיין רחוקה, ייתכן שהם יהיו מאוכזבים.
בנוסף, חטיבת הענן של החברה, Azure, גם כן תמשוך תשומת לב על רקע המשך הגידול בביקוש עקב התפתחות הבינה המלאכותית.
אלפבית, חברת האם של גוגל, צפויה לדווח על הכנסות של 100 מיליארד דולר לצד רווח של 2.29 דולר למניה. גם כאן המשקיעים ישימו לב מקרוב להשקעות בבינה המלאכותית, לחטיבת הענן Google Cloud ולעדכונים נוספים. 
משקיעי גוגל נשמו לרווחה לאחרונה אחרי שבית המשפט קבע כי החברה לא תצטרך להיפרד מהדפדפן כרום, כאשר תביעה נגד החברה בטענה למונופול איימה לפצל ממנה את אחד הנכסים הגדולים שלה. גוגל עדיין מתמודדת עם תביעות המאשימות אותה בתחרות לא הוגנת בתחום הפרסום, אך בינתיים המשקיעים לא מודאגים - המניה עלתה מעל ל-30% השנה לשווי של מעל 3 טריליון דולר.
מטא צפויה לדווח על הכנסות של 49.38 מיליארד דולר ורווח של 6.72 דולר למניה. החברה של מארק צוקרברג משקיעה מאמצים אדירים בבינה מלאכותית, כולל גיוס של בכירים מ-OpenAI וחברות נוספות לשורותיה. 
המשקיעים יתמקדו בשאלה האם ההשקעות העצומות בטכנולוגיות AI - כמו Meta AI, משקפי Ray-Ban Meta ומרכזי נתונים חדשים - מייצרות תרומה ממשית להכנסות ולרווחיות, או ממשיכות להכביד על שולי הרווח. שיעור הרווחיות התפעולית צפוי להיחלש מ-43% ל-38.7%, והשווקים ידרשו לראות שהירידה הזו מוצדקת באפסייד עתידי.
לצד זאת, עיני השוק נשואות גם למידת ההצלחה של החברה בגיוון מקורות ההכנסה מעבר לפרסום, שמהווה כיום 98% מההכנסות. הרחבת הפיצ'רים בתשלום כמו Meta Verified, שילוב פרסום בוואטסאפ וכניסה לתחום המכשירים החכמים צפויים להיות במוקד. המניה עלתה השנה ב-25% ונסחרת לפי שווי של 1.85 טריליון דולר.
אמזון תדווח ביום חמישי אחרי המסחר והיא צפויה לדווח על הכנסות של 177.68 מיליארד דולר ורווח של 1.56 דולר למניה. החברה עצמה סיפקה תחזיות להכנסות של 174-179.5 מיליארד דולר ברבעון - צמיחה של 10%–13% לעומת השנה שעברה - אך לצד זאת ירידה צפויה ברווח למניה מ-1.68 דולר ברבעון הקודם ל-1.56 דולר כאמור. הרווח התפעולי צפוי לנוע בין 15.5 ל-20.5 מיליארד דולר, בעיקר בשל השקעות עתק בתחום ה-AI, במיוחד בחטיבת הענן AWS.
המשקיעים יתמקדו בביצועי חטיבת הענן המובילה בשוק, AWS, לאחר ירידה חדה ברווחיות החטיבה (מ-39.5% ל-32.9%) עקב השקעה מסיבית בתשתיות AI ושבבים ייעודיים.
בנוסף, תיבחן השפעת התקלה החמורה שהתרחשה ב-21 באוקטובר במרכז הנתונים של AWS בארה"ב, והשלכותיה על האמון בשירות. גם תחזית עונת החגים הקרובה, המשך צמיחת תחום הפרסום (שעלה ב-23% ברבעון הקודם), והתפתחויות ב-AI לצרכנים כמו השדרוגים בעוזרת האישית אלכסה עשויים להשפיע על המניה. בינתיים, המניה ללא שינוי משמעותי השנה ונסחרת לפי שווי של 2.3 טריליון דולר.
לבסוף, גם אפל תדווח ביום חמישי אחרי המסחר והיא צפויה להציג הכנסות של 102.9 מיליארד דולר לצד רווח של 1.76 דולר למניה. האנליסטים בוול סטריט צופים דוחות חזקים במיוחד, הודות לזינוק במכירות האייפון 17, ובעיקר הדגם הבסיסי, שזכה לעלייה של 33% לעומת האייפון 16.
הביקוש החזק הגיע גם מהשוק האמריקאי וגם מהשוק הסיני, תוך שמירה על תג מחיר דומה לדור הקודם ושדרוגים משמעותיים בעיצוב, מצלמה וביצועים. 
לצד הצלחת האייפונים, המשקיעים יעקבו אחרי תחום השירותים שצפוי לצמוח ב-11% ולתמוך ברווחיות, וכן אחרי התקדמות אפל בתחום הבינה המלאכותית. אם תעמוד בהבטחתה להשיק גרסה משודרגת ל-Siri ותשלב תכונות AI חדשות כבר בדגמים הבאים, היא עשויה להחזיר לעצמה יתרון טכנולוגי שאבד בשנים האחרונות מול סמסונג וגוגל. בינתיים המניה נסחרת סביב שיא כל הזמנים בשווי שוק של מעל 3.8 טריליון דולר אחרי עלייה של כ-3% השנה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה