השוק

דרמה בצמרת עשירי העולם: הקרב הצמוד בין אליסון למאסק שובר שיאים

הקרב על צמרת עשירי העולם רותח: אחרי שאילון מאסק איבד את הפסגה ללארי אליסון אחרי כשנה, מייסד אורקל הפסיד 10 מיליארד דולר ביממה אחת בלבד והראלי בצמרת נמשך
כתבי ice השוק | 
לארי אליסון, אילון מאסק (צילום אינסטגרם/ לארי אליסון, אילון מאסק)
דרמה ענק נרשמה אתמול (רביעי) בצמרת עשירי העולם, זאת בזכות הדוחות החזקים של חברה אורקל, שזניקו את המניה שלה ביותר מ-42%, הזרימו למעלה מ-101 מיליארד דולר לכיסו של המייסד והבעלים לארי אליסון ושלחו אותו להפך מטורף בצמרת על חשבונו של אילון מאסק.
למעשה, על פי הדירוג של "בלומברג", אליסון כאמור עקף את מאסק בצמרת עם הון אישי שמוערך ב-393 מיליארד דולר, אחרי כשנה של שליטה חד משמעית של הבעלים של טסלה שהחזיק בהון אישי של 385 מיליארד דולר.
אלא שיממה לאחר מכן, המהפך בצמרת כבר הושלם ומאסק חזק למקום הראשון בדירוג עשירי העולם של "בלומברג". למעשה, אליסון רשם צניחה של 10 מיליארד דולר בהונו האישי בתוך יום אחד בלבד, מה שמביא את הונו לכדי סכום של 383 מיליארד דולר, מיליארד דולר "בלבד" פחות מאילון מאסק, כאשר הקרב בין השניים צמוד במיוחד.
כזכור, אורקל דיווחה אתמול על הכנסות של  14.9 מיליארד דולר, אך מה שתפס את תשומת הלב של המשקיעים והאנליסטים והטיס את החברה כלפי מעלה היה הגידול החד ביתרת ההזמנות - זינוק של 359% לשיא של 455 מיליארד דולר, הודות לחתימה על ארבעה חוזי ענק עם שלושה לקוחות, בהם: OpenAI, xAI, מטא ואחרים.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה