השוק
פיצול אינטל מתקרב? המתחרות הגדולות בודקות, ממשל טראמפ מוטרד
ענקיות השבבים ברודקום ו-TSMC בוחנות, כל אחת בפני עצמה, אפשרות לרכוש חלק מהפעילות של אינטל, מה שעלול להוביל לפיצולה של החברה

נראה שעידן אינטל ככוח הדומיננטי בשוק השבבים הגיע לסיומו עם דיווחים על מגעים בין ענקית השבבים המדשדשת לבין שתי ענקיות שבבים אחרות - ברודקום וTSMC-. השתיים בודקות, כל אחת בנפרד, אפשרות לרכוש חלקים מאינטל, מה שיביא, מעשית, לפיצולה. שתי החברות מנהלות את המגעים מול אינטל בנפרד ואינן פועלות בשיתוף פעולה.
על פי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל, ברודקום מתרכזת בעיקר בעסקי עיצוב השבבים של אינטל ובוחנת עם יועציה אפשרות לרכוש את הפעילות הזו. עם זאת, החברה מציינת כי תמשיך במגעים רק אם תמצא שותף שייקח על עצמו את פעילות הייצור של אינטל. במקביל, TSMC, יצרנית השבבים בהזמנה הגדולה בעולם, בוחנת את האפשרות לרכוש את אחד ממפעלי הייצור של אינטל או חלק ממנו – אך לא מדובר בכל פעילות הייצור שלה.
אינטל נמצאת כבר כיום בתהליך של שינוי מבני. החברה נאלצה להתפצל חלקית וחלק מהמפעלים החלו לפעול במתכונת עצמאית עם דיווחים פיננסיים נפרדים. מפעלים אלה מקבלים הזמנות מצוותי עיצוב השבבים של אינטל בדומה ללקוחות חיצוניים. דייוויד זינסנר, מנכ"ל משותף זמני של אינטל, אמר בראיון בחודש שעבר כי המבנה החדש יאפשר לחברה להכניס משקיעים חיצוניים למפעליה. כזכור, אינטל הייתה אחת מהחלוצות בשוק ייצור המעבדים למחשבים אישיים ומרכזי נתונים ונחשבה לפורצת דרך בתחום השבבים. פיצולה ישתלב גם במגמת ההתמחות בשוק השבבים בעשורים האחרונים, בה חברות מתמקדות בעיצוב שבבים או בייצורם אך לא בשני התחומים.
אתגר משמעותי בו צפוי להיתקל ההסכם מול TSMC הוא תפעולי. המפעלים של אינטל הוקמו בעיקר לייצור שבבים שלה עצמה, והחברה רק החלה בשנים האחרונות בייצור שבבים ללקוחות חיצוניים. שינוי מפעליה כך שיותאמו לייצור שבבים של TSMC צפוי להיות אתגר הנדסי יקר ומשמעותי.
בנוסף, כל עסקה הכוללת העברת השליטה במפעלי אינטל לידי TSMC ומשקיעים אחרים טעונה אישור מהממשל האמריקאי. אינטל אמורה לזכות במענק בגובה של עד 7.9 מיליארד דולר במסגרת חוק הChips- מ-2022, המזכה במענקים מפעלים המייצרים שבבים בתוך ארה"ב. במסגרת התנאים, אם יופרדו לחברה חדשה, על אינטל לשמור על רוב המניות במפעלי החברה. ממשל טראמפ, העומד מאחורי הפנייה ל-TSMC במטרה להשאיר את ייצור השבבים בארה"ב, הביע חשש מהשפעתו של פיצול החברה על הביטחון הלאומי של ארה"ב.
עוד ב-
הנפילה של יצרנית השבבים המובילה נגרמה בחלקה מכישלונות ייצור שהשאירו אותה מאחור מול TSMC וסמסונג הקוריאנית. אינטל גם נפגעה מהתחרות הגוברת בתחום המעבדים, כולל מהמתחרה הוותיקה AMD. בנוסף, החברה פיספסה את מהפכת הבינה המלאכותית שהסיטה את ההשקעות של ענקיות הטכנולוגיה ממעבדי אינטל לשבבי ה-AI של אנבידיה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה