דיגיטל וטק

מהפכה בעולם החקלאות: רובוט ראשון בעולם לקטיף עגבניות

הטכנולוגיה של חברת האגרוטק הישראלית MetoMotion תוצג לראשונה בישראל בתערוכה החקלאית הגדולה בערבה. הרובוט מזהה את העגבניות באמצעות מצלמות תלת-ממדיות, הוא בעל שתי זרועות וחוסך משמעותית בעלויות כח האדם
מערכת ice | 
רובוט לקטיף עגבניות (צילום MetoMotion)
פיתוח מהפכני בעולם החקלאות של חברת האגרוטק הישראלית MetoMotion - הרובוט הראשון בעולם לקטיף עגבניות. החברה תציג את הטכנולוגיה לראשונה בישראל, בתערוכה החקלאית הגדולה שתתקיים בתחנת המחקר "יאיר", מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר, בחצבה 15-16 בפברואר 2023.
לאור דרישות השוק העולמי, המתמודד עם מחסור בידיים עובדות, ועובדים מיומנים לחקלאות, פיתחה MetoMotion רובוט אוטונומי ראשון בעולם – GroW לקטיף עגבניות בחממה. הרובוט האוטונומי פועל כבר בשתי חממות היי-טק מסחריות בהולנד ומיועד להשתלב בחממות בארץ ובעולם. לאחרונה חתמה החברה על הסכם שותפות אסטרטגית עם חברה הולנדית.
פיתוח הרובוט GRoW זכה במקום ראשון בעולם ב- 'GreenTech Robot Challenge' ההולנדי לשנת 2022, ומקום שלישי לפיתוחים חדשניים בתערוכת החקלאות הצרפתית 'SIVAL' שנערכה החודש.

עדי ניר, מנכ"ל MetoMotion, אומר כי הטכנולוגיה החדשנית מעניקה מענה משלב הקטיף עוד לאריזה, משדרגת את אופן הקטיף למיומן ויעיל, עם יכולת הספק של קטיף אשכול עגבניות ב-10 שניות. בנוסף, אוסף הרובוט נתונים תוך כדי הקטיף: כמות, משקל וגודל כל עגבנייה, היכן נקטפה ועוד, כאשר באמצעות נתונים אלו ניתן לחזות היקף תפוקה בכל חממה. הרובוט החדשני חוסך בעלויות כוח אדם: הוצאות כוח אדם מוערכות בכ-30%-50% מעלויות הגידול הכוללות.
הרובוט מזהה את העגבניות באמצעות מצלמות תלת-ממדיות, תוך מיפוי וזכירת מכשולים. הוא בעל שתי זרועות, המאפשרות קטיף משני צדי השורה בו זמנית, בתהליך מהיר ומדויק. הרובוט נע על גבי מסילה סטנדרטית, קוטף את העגבניות ואורז את הפרי בעזרת מערכת אריזה ייחודית וקומפקטית.
את מיכלי הפרי המלאים הרובוט מעביר ל GRoW-Assist - עגלה שמחוברת לגוף הרובוט, המצוידת בארגזים לשימוש חוזר. הרובוט יכול לפעול 24/7, כאשר האנרגיה מגיעה מהעגלה הנגררת. העגלה מוחלפת בסוף כל שורה לאחר שהיא עמוסה בפרי בעגלה ריקה, מה שמאפשר עבודה רציפה ללא טעינה של הרובוט.
ה-GRoW מכסה שטח של 10,000 מ"ר, כך שבחממה ממוצעת, בשטח של 50,000 מ"ר, נדרשים כחמישה רובוטים. החיסכון בשימוש במערכת, בא לידי ביטוי גם בעלות השימוש ברובוט העומד על כחצי העלות למ"ר (כולל עלות הרכישה, השירות והתמיכה), ביחס לקטיף ידני, כלומר המערכת מחזירה את ההשקעה בה תוך כ-3 שנים.
בימים אלה החברה בוחנת אפשרות לחוזה ליסינג ארוך טווח מה שיאפשר למגדל לחסוך את ההשקעה הראשונית ובעתיד המערכת תותאם לקטיף של מגוון ירקות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה