דיגיטל וטק
פאלו אלטו בדרך לרכוש עוד חברה בישראל: אקזיט ב־400 מיליון דולר
ענקית הסייבר האמריקאית מנהלת מגעים מתקדמים לרכישת סטארט־אפ KOI הישראלית, שהוקמה ב־2024 על ידי עמית אסרף, עידן דרדיקמן ואיתי קרוק, וגייסה עד היום 48 מיליון דולר. KOI מפתחת טכנולוגיה חדשנית להגנה על עמדות קצה בארגונים בינלאומיים, ובהם חברות Fortune50 ומיקרוסופט, גוגל ורשת בתי משפט לאומית
ענקית הסייבר האמריקאית פאלו אלטו ממשיכה במסע הרכישות שלה בישראל ובעולם. לאחר רכישות בולטות ב־2025, כולל סייברארק ב־25 מיליארד דולר, Chronosphere ב־3.35 מיליארד דולר ו‑Protect AI בחצי מיליארד דולר, כעת היא מנהלת מו״מ לרכישת סטארט־אפ הסייבר הישראלי KOI בסכום מוערך של 350–400 מיליון דולר. העסקה עדיין לא נסגרה, אך נחתם הסכם הבנות ראשוני.
KOI, שהוקמה ב־2024 על ידי עמית אסרף, עידן דרדיקמן ואיתי קרוק יוצאי יחידת 8200, פועלת בתחום הגנת עמדות הקצה. החברה פיתחה פלטפורמה המאפשרת זיהוי, ניתוח וחסימה של תוכנות ותוספים מסוכנים עוד לפני התקנתם בארגון. המוצר המרכזי, Supply Chain Gateway, כולל מנוע AI בשם Wings, שמסווג רכיבי תוכנה ובודק אותם בסביבות בדיקה חיצוניות כדי לגלות איומים שמערכות מסורתיות אינן מזהות.
הסטארט־אפ זכה במהירות ללקוחות משמעותיים, כולל חברות מיקרוסופט, גוגל, תאגידים פיננסיים וחברות Fortune50, ומגן על יותר מחמש מאות אלף עמדות קצה ברחבי העולם. ההשראה להקמת KOI הגיעה מניסוי פרובוקטיבי של המייסדים, שבו העלו תוסף מזויף ל‑VSCode שמדגים את פרצות אבטחת המידע בתוספים, והורד על ידי מאות ארגונים תוך ימים ספורים.
עובדי Koi (צילום יחצ)
פאלו אלטו מתמקדת בשנים האחרונות בהגנה על נקודות הקצה, ומוצרי KOI משתלבים באסטרטגיה שלה לעיבוי שכבת ההגנה על שרשרת האספקה של תוכנה. מנכ"ל החברה ניקש ארורה הצהיר בעבר כי המעבר מהגנה תגובתית להגנה אקטיבית מבוססת AI הוא הכיוון המרכזי של פאלו אלטו, והטכנולוגיה של KOI משלימה זאת באופן טבעי.
המשקיעים המרכזיים ב‑KOI כוללים את הקרנות Team8, NFX, Battery ו‑Picture Capital. אם העסקה תצא לפועל, מדובר באקזיט משמעותי ומהיר עבור המייסדים והמשקיעים, שבעקבותיו עלות הרכישה תעמוד על פי 7–8 מהשקעתם הראשונית בחברה.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



