דיגיטל וטק

טיקטוק לבית המשפט: להקפיא את החוק למכירה עד מינוי טראמפ

בייטדאנס, החברה האם של טיקטוק, אינה מעוניינת למכור את הרשת החברתית שלה לחברה אמריקאית. לאחר שהערעור בנושא נדחה בבית המשפט לערעורים – כעת היא מנסה להקפיא את המועד האחרון למכירה עד ששופטי בית המשפט העליון ידונו בנושא, בתקווה שהנשיא הנכנס טראמפ יתערב
שרון בירקמן | 
דונלד טראמפ וטיקטוק (צילום shutterstock)
אפליקציית טיקטוק וחברת האם שלה בייטדאנס מבקשות מבית המשפט לערעורים להקפיא את החוק שמחייב אותן למכור את פעילות הרשת החברתית בארצות הברית. זאת, על מנת שיוכלו לערער על החוק בבית המשפט העליון ולאפשר לשופטים פרק זמן מספיק להכריע בנושא. לטיקטוק יש יותר מ-170 מיליון משתמשים בארצות הברית, והפסקת פעילותה עלולה להשפיע גם על עסקים שמשתמשים בפלטפורמה כדי לפרסם מוצרים.
כזכור, באפריל חתם הנשיא ביידן על חוק המחייב את בייטדאנס למכור את טיקטוק לחברה אמריקאית עד ה-19 בינואר על מנת להמשיך לפעול במדינה. טיקטוק עתרה לבית המשפט לערעורים בטענה שהחוק אינו חוקתי, אך ביום שישי האחרון פסק פאנל של שלושה שופטים בבית המשפט לערעורים בעד החוק.
טיקטוק ביקשה מבית המשפט לערעורים להחליט בבקשה עד ל- 16 בדצמבר.  זאת, על מנת שטיקטוק תוכל לבקש מנשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן,  להאריך המועד האחרון למכירה מ-19 בינואר ל-90 יום נוספים. הארכת המועד מגיעה על רקע כך שבייטדאנס מתקשה להוכיח שהתקדמה באופן משמעותי לקראת מכירת הפעילות בארצות הברית. או במילים אחרות, בייטדאנס משקיעה את רוב המאמצים שלה בהליכים המשפטיים כנגד החוק ולא ביישומו.
אם ביידן לא יאריך את המועד, מחליפו, דונלד טראמפ, שייכנס לתפקיד ב-20 בינואר, עשוי לעשות זאת, מאחר שבמהלך הקמפיין שלו התחייב שלא יאפשר לסגור אותה.
החוק מקנה לממשל האמריקאי סמכויות רחבות להוציא מחוץ לחוק אפליקציות זרות אחרות שעלולות להעלות חששות בנוגע לאיסוף מידע על ידי משתמשים אמריקאים. במהלך הקדנציה הראשונה שלו ניסה דונלד טראמפ ללא הצלחה לאסור את הפעילות של טיקטוק ושל WeChat הסינית שבבעלות Tencent. אז, בתי המשפט מנעו זאת.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה