תרבות ופנאי

כבוד גדול לתאגיד: שלושה סרטים זוכים בפסטיבל דוקו אביב

הסרט "אסירה איקס" של לימור פנחסוב זכה בפרס חבר השופטים, ואילו "שקרים שספרתי לעצמי" של יפים גרבוי זכה בפרס העריכה ובפרס הבימוי; כמו כן, הסרט "1948 – לזכור ולשכוח" של נטע שושני זכה בפרס התחקיר

מערכת ice | 
שקרים שספרתיי לעצמי (צילום כאן תאגיד השידור הציבורי)
כאן תאגיד השידור הציבורי זכה הערב בארבעה פרסים יוקרתיים בטקס חלוקת פרסי דוקו אביב. כל הסרטים הופקו עבור כאן 11 וישודרו בו בחודשים הקרובים. הסרט "האסירה איקס", של הבמאית לימור פנחסוב, זכה בפרס חבר השופטים. 
הסרט "האסירה איקס" מספר את סיפורה של מיכל בן חורין וחושף את סודות ילדותה. דרך ארכיון סרטים אישי בו היא מנהלת שיחות אישיות עם גדולי הפושעים הפסיכופתים בעולם, בהם צ'ארלס מנסון, ריצ'ארד רמירז, הנייט סטוקר שרצח 18 בני אדם, לינט פורם ממשפחת מנסון והאישה שניסתה להתנקש בחיי הנשיא פורד ועוד. את כולם מיכל שואלת את השאלות שלא יכלה לשאול את אביה החורג, מוטקה קידר, סוכן מוסד שרצח בדם קר את הסייען שלו, ונודע בשם האסיר X. מבחינת מיכל הוא האיש שפגע בה, והפסיכופט הגדול מכולם, מסע של 30 שנים בהן היא מבקשת להבין את הטירוף המסוכן שמאחורי מסכות ההיגיון וחותם הגאונות של אביה החורג.
הסרט "שקרים שספרתי לעצמי", זוכה פרס העריכה ופרס הבימוי, מתעד את משפחתו של יפים מאז היותו נער. במשך עשורים הוא חוקר בעזרת המצלמה את היחסים ההרסניים של אביו ואמו. כאשר יפים עצמו נמצא חסר ישע באחת התקופות הקשות בחיי הזוגיות שלו, הוא נחשף לסוד אפל שהוריו ניסו בכל כוחם להסתיר ממנו. הגילוי מטלטל את עולמו והוא יוצא למסע קולנועי רצוף שקרים, בגידות ואשמה, במטרה לרפא את הפצע העמוק שבתוכו.
הסרט "1948 – לזכור ולשכוח", זוכה פרס התחקיר. זו הפקה של שני סרטים המרכיבים יצירה אחת על מלחמת העצמאות הפועלת בשני צירים. ציר העבר מגולל את מהלך המלחמה דרך יומנים ומכתבים שנכתבו בזמן אמת – אנסמבל קולות, יהודים וערבים, בונה סיפור אנושי על המלחמה הדרמטית ומאפשר הצצה לבניית תודעת המלחמה והזיכרון שלה בכל הצדדים. הקולות מלווים בסרטי ארכיון נדירים שצולמו בזמן המלחמה, רבים מהם נחשפים לראשונה. בציר ההווה מתועדות דמויות שנאבקות על זיכרון המלחמה – חוקרים, ארכיונאים, אנשי היחידה הצבאית שמחפשים את נעדרי הקרבות. חלקם מופקדים על שימור האתוס, אחרים על שבירתו. כל אחד מהם מאמין שלאופן בו ייחקק הזיכרון של המלחמה המכוננת יש משמעות קריטית להווה ואף לעתיד חיינו כאן.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה