קריפטו
עורך הדין של אילון מאסק מנהל לו את הדוג'קויין
עורך דינו האישי של אילון מאסק, אלכס שפירו, מונה ליו"ר מיזם חדש שעתיד לגייס 200 מיליון דולר לטובת אוצר דיגיטלי של דוג'קוין. המהלך עשוי לשנות את פני מטבע הבדיחה ולהפוך אותו לנכס השקעה אסטרטגי.
דוג'קוין, שהתחיל כבדיחה אינטרנטית, ממשיך להפתיע את השווקים. לפי דיווח של Fortune, שפירו, שנחשב לדמות מפתח בלשכת עורכי הדין האמריקאית ושייצג בעבר את ג'יי-זי ואת אלק בולדווין, קיבל לידיו את ההובלה על מיזם DAT שזה קיצור של - אוצר נכסים דיגיטליים. מטרת המיזם: לגייס לפחות 200 מיליון דולר ממשקיעים מוסדיים ופרטיים, שיזרימו כספים לקרן ייעודית שתצבור את המטבעות ותנסה לבסס את מעמדו כשחקן פיננסי מרכזי.
היוזמה מגיעה לאחר שביולי האחרון חברת Bit Origin הודיעה כי גייסה עד חצי מיליארד דולר במניות וחוב לצורך השקת אוצר קריפטו דומה, עם דגש על דוג'קוין. כעת, הצעד החדש בהובלת עו"ד שפירו מוסיף נדבך דרמטי נוסף לסיפור: לא עוד קהילה אינטרנטית משועשעת, אלא מיזם עסקי שמנסה למשוך הון רציני ולייצר יציבות סביב המטבע התנודתי.
בקהילת הקריפטו כבר נשמעות דעות חלוקות. מצד אחד, משקיעים רואים בכך "הכשרה" רשמית לדוג'קוין והכרה במעמדו כנכס דיגיטלי רציני ולא סתם ממם-קוין. מצד שני, מבקרים מזהירים כי הריכוזיות סביב קרן אחת עלולה ליצור לחצים מלאכותיים במחיר המטבע ולהגביר את הסיכון למשקיעים חדשים.
עוד ב-
מומחים מסבירים כי מיזמים מסוג DAT הפכו לאחד הנושאים החמים ביותר בעולם הקריפטו בחודשים האחרונים, לאחר שחברות ציבוריות בנסד"ק החלו להתמקד בצבירת מטבעות דיגיטליים כבסיס לפעילותן. אם המהלך של שפירו יצליח, הוא עשוי להציב את דוג'קוין בשורה אחת עם מטבעות בעלי קהילה יציבה יותר כמו למשל סולאנה ולבסס אותו כאסטרטגיה פיננסית ולא כבדיחה חולפת.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



