קריפטו
בנק ישראל מפתיע: זה המטבע הקריפטוגרפי הפופולרי בישראל
שוק הקריפטו ממשיך להתחזק בזירה העולמית, אך בישראל הוא עדיין בשלבים ראשונים יחסית, כך עולה מדוח היציבות של בנק ישראל. המשקיעים המקומיים זהירים, כשהיקף ההשקעות של הציבור הישראלי בנכסים קריפטוגרפיים הוא כ-0.1% בלבד מסך תיק הנכסים הפיננסיים שלו
מממצאים בנוגע להיקף הפעילות הישראלית בקריפטו בדוח היציבות למחצית הראשונה של 2024 של בנק ישראל, עולה כי הציבור הישראלי ממשיך לגלות עניין מוגבל יחסית בהשקעה בנכסים קריפטוגרפיים בהשוואה להיקף ההשקעה במדינות המפותחות.
למרות השיאים שנרשמו במחירי הביטקוין בשנה האחרונה והתרחבות מסוימת בהשקעות המקומיות, עדיין לא מיוחסים למשתמשים ישראלים היקפי פעילות משמעותיים. מגמה מובחנת אחת היא רכישת "מטבעות דיגיטליים יציבים" על ידי חלק מהישראלים, בין השאר כדי להגן על השקעותיהם מפני תנודות בשער השקל מול הדולר.
שוק הקריפטו רשם תקופה חיובית מאז סוף שנת 2022, עם גידול בנפח המסחר, המונע בחלקו מעלייה במחירי נכסים כמו ביטקוין ואת'ריום. השווי המוערך של שוק הקריפטו הגיע באפריל 2024 לכ-2.75 טריליון דולר. השפעה מרכזית נוספת על השוק היתה החלטת הרשות האמריקאית לניירות ערך (SEC) לאשר קרנות סל המבוססות על מחיר הביטקוין ובהמשך גם על האת'ריום, מהלך שהוביל לעלייה נוספת בפופולריות של המסחר בקריפטו, בעיקר בקרב משקיעים מוסדיים.
רוב המסחר בנכסים קריפטוגרפיים מתנהל בבורסות מרוכזות, כלומר באופן שאינו שקוף ואינו מתועד ברשת הבלוקצ'יין. הדבר נובע בעיקר מעלויות עסקה גבוהות, במיוחד עבור פעולות קטנות בפעולה ישירה על הרשת. בנוסף יש בעיית ריכוזיות בקרב נותנות השירותים, כאשר הבורסה המובילה, ביננס (Binance), מרכזת מעל ל-40% מנפח המסחר ומעל 60% מנפח המסחר הישראלי.
הריכוזיות האמורה מעוררת עניין בקרב הרגולטורים, בעיקר בארצות הברית, שם הרשות לניירות ערך אקטיבית בצעדיה נגד חברות קריפטו המפרות את חוקי ניירות הערך. השפעה של תהליך זה ניתן לראות גם בישראל, בה משתמשים יכולים לפנות לשירותים מקומיים או לפלטפורמות זרות המציעות ארנקים פרטיים שמנוהלים ישירות על גבי רשת הבלוקצ'יין.
עם זאת, היקף ההשקעות של הציבור בישראל בנכסים קריפטוגרפיים נאמד בכ-1.5 מיליארד דולר, כ-0.1% בלבד מסך תיק הנכסים הפיננסיים של הציבור המקומי. במחיר ביטקוין גבוה נרשמת לרוב עלייה בהשקעות מצד הציבור הישראלי, ובתקופת השיא הנוכחית ניכר שהתעניינות הציבור חזרה לעלות, אם כי ברמה נמוכה יחסית לעולם. נכון להיום, כ-3,000 ארנקים פרטיים הקשורים לישראלים מחזיקים ביטקוין, אם כי מספר
הארנקים הישראלים גדל בחודשים האחרונים בכ-1% מדי חודש. אחוז קטן בלבד מכיל נכסים בשווי של מעל 10,000 דולר, כלומר רמת החשיפה הכוללת בקרב הציבור הישראלי עדיין נמוכה.
הארנקים הישראלים גדל בחודשים האחרונים בכ-1% מדי חודש. אחוז קטן בלבד מכיל נכסים בשווי של מעל 10,000 דולר, כלומר רמת החשיפה הכוללת בקרב הציבור הישראלי עדיין נמוכה.
עוד ב-
אחד הפתרונות המועדפים על קרב ישראלים המגלים עניין בשוק הקריפטו הוא השקעה במטבעות דיגיטליים יציבים המאפשרים גידור מפני תנודתיות השוק. נכון למרץ 2024, הציבור הישראלי החזיק במטבעות יציבים בשווי של כ-70 מיליון דולר, ומחקר מראה כי ישנו קשר בין תנודות בשער החליפין של השקל מול הדולר לבין עלייה בביקוש למטבעות יציבים. כ-80% מהמסחר של משקיעים ישראלים בנכסים קריפטוגרפיים מתבצע באמצעות בורסות מרוכזות, אך 20% ממחזיקי הקריפטו הישראלים משתמשים בבורסות מבוזרות, הדורשות מיומנות וניסיון בהעברות על גבי רשת הבלוקצ'יין, שיעור כפול מזה של מדינות מפותחות אחרות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה