כסף וצרכנות
האוצר פרסם מתווה מקל לקיצוץ במסגרת האשראי – איך יושפעו הצרכנים?
לפי הצעת האוצר, שיעור הפחתת המסגרות של כרטיסי האשראי יופחת מ-50% ל-45% ותיאסר על הבנקים הורדת מסגרת האשראי מתחת ל-7,500 שקל, במטרה למנוע פגיעה באוכלוסיות שנפגעו כלכלית במשבר הקורונה
משרד האוצר פרסם היום (חמישי) את המתווה המתוקן לקיצוץ במסגרות האשראי של הצרכנים בישראל. בשל משבר הקורונה, האוצר פרסם מתווה מקל שאמור לסייע לצרכנים שנכנסו לקשיים כלכליים, בייחוד לאוכלוסיות בעלות חריגות אשראי גבוהות.
על פי המתווה, שיהיה תקף לשנה הקרובה, מוצע לצמצם את שיעור הפחתת המסגרות של כרטיסי האשראי ללקוחות מ-50% ל-45%. כמו כן, על מנת למנוע פגיעה באוכלוסיות בעלות מסגרת אשראי נמוכה, יאסר על הבנקים להפחית את מסגרות האשראי מתחת ל-7,500 שקל רק בשל הוראות החוק, ומסגרות מתחת לתקרה של 7,500 שקל לא יילקחו בחשבון בחישוב המסגרות לצמצום.
באוצר מציינים כי הצו בא לאזן בין החשיבות של קידום התחרות בשוק הבנקאות ויצירת שוק מגוון ויעיל יותר, לבין החשש שלקוחות שמצבם התעסוקתי נפגע בעקבות נגיף קורונה ומסגרת האשראי שלהם תופחת, יתקשו בקבלת מענה חלופי. תיקון זה יאפשר לבנקים לצמצם את ההפחתה הנדרשת עבור אוכלוסיות אלה, ולמקד את הצמצום באוכלוסיות שמסגרת האשראי שלהם גבוהה יותר מלכתחילה.
בתוך כך, נקבע שעד סוף ינואר 2021 יחויבו הבנקים שמהם הופרדו חברות כרטיסי האשראי לצמצם את המסגרות בכרטיסי האשראי במחצית, ביחס למסגרות שניתנו על ידם ב-2015. הצו הנוכחי בא לצמצם את ההפחתה במסגרות כך שתימנע פגיעה אפשרית באוכלוסיות חלשות.
שר האוצר, ישראל כ"ץ: "הצו שפורסם היום להערות הציבור נובע מהמחויבות העמוקה להמשך המאמצים ליצירת התחרות וצמצום הריכוזיות בשוק הבנקאות, יחד עם צמצום של פגיעה אפשרית באוכלוסיות שנפגעו ממשבר הקורונה. אני בהחלט רואה בחברות האשראי גורם חשוב בתחרות ושיפור השרות לאזרח. בתיאום עם בנק ישראל, החלטתי על יצירת מתווה מדורג יותר של כניסת החוק לתוקף שישמור הן על קידום התחרות והן על שכבות שנפגעו כתוצאה ממשבר זה. בכוונתי להביא בחוק ההסדרים חבילת חוקים נוספים בתחום הפיננסי שיובילו להגברת התחרות בשוק הבנקאות הפחתת יוקר המחייה ויצירת שוק יעיל יותר".
המפקח על הבנקים, יאיר אבידן: ״הגברת התחרות הינה אחד מיעדיו המרכזיים של הפיקוח על הבנקים, ומשכך, הוא מחוייב, בין היתר, להגברת התחרות בשוק האשראי בישראל. אני מברך על החלטת שר האוצר, שמאמצת את העמדה המקצועית המשותפת של צוותי משרד האוצר ובנק ישראל, שמוצאת את הדרך למימוש תכלית החוק ולמציאת האיזון הראוי בתקופה זו. ההחלטה תאפשר מחד לחברות כרטיסי האשראי ולנותני אשראי אחרים להתחרות על מתן אשראי ומסגרות ללקוחות, ומאידך, תצמצם הפגיעה הפוטנציאלית בלקוחות הבנקים בגין צמצום מסגרות כרטיסי האשראי שלהם.״
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


