טלוויזיה
"עובדה" נדרשה להעביר חומרים מתחקיר שרה נתניהו למשטרה
המשטרה דורשת מ"עובדה" בקשת 12 חומרים מתחקיר בלייויס בשל חשד לכאורה להטרדת עדים, להב 433 הוציאה צו שיפוטי למסירת מסמכים הקשורים לפרשת הדס קליין. גורמים במשטרה מתחו ביקורת על אופי התחקיר

בחודש דצמבר האחרון, תחקיר "עובדה", שחשף לכאורה את מערכת היחסים שהתנהלה בין בני הזוג נתניהו לבין חני בליוויס ז"ל, ששימשה כמנהלת הלשכה של ראש הממשלה, גרם למחול שדים אחד גדול. כזכור, תחקיר 'החמ"ל הסודי של בלפור" אשר פורסם בתוכנית התחקירים "עובדה" בערוץ 12, הציג לכאורה הוראות לנקוט פעולות נגד ליאת בן ארי, הדס קליין, אביחי מנדלבליט, גדעון סער, אילנה דיין ויונית לוי.
אלא שכעת, היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) העמיקה את מעורבותה בפרשת בלייויס: בית משפט השלום הוציא צו המורה למערכת "עובדה" ולעיתונאי ספי עובדיה להעביר לידי החוקרים מסמכים ששייכים לחקירת חשדות להטרדת עדים ושיבוש הליכי משפט. על פי החשד, המנוחה חני בליוויס ואחרים היו מעורבים בהטרדת עדת המדינה הדס קליין ועדה נוספת בתיק
הצו, שהוצא בסוף השבוע האחרון, כולל סעיף המאפשר הגנה על מקורות עיתונאיים. למרות זאת, נכון לעכשיו מערכת "עובדה" טרם נענתה לדרישה. במקביל, גורמים במשטרה מתחו ביקורת על אופי התחקיר, בטענה כי בניגוד לנהוג בתחקירי התוכנית, הפעם נעשה שימוש נרחב באינפוגרפיקה במקום בראיות קוליות וחזותיות. במקביל יש ביקורת רבה ברשתות החברתיות על המשטרה שהחליטה להוציא צו מסוג זה למערכת עיתונאית.
אותו תחקיר יצר סערה תקשורתית וציבורית רחבה ואנשי תקשורת רבים מיהרו להביע על כך את עמדתם. בין העיתונאים שמתחו ביקורת חריפה על שרה נתניהו, רעיית ראש הממשלה, היה בן כספית בציוץ שפרסם בחשבון ה-X שלו.
עדנה חלבני, אשר שימשה כמנהלת הלשכות הוותיקה של ראשי ממשלה רבים, ביניהם רה"מ נתניהו, פרסמה בשבוע שעבר ציוץ בחשבון ה-X שלה הנוגע לתחקיר "עובדה". "אחרי הפרסום בעובדה ולאור הלחץ עליי לפתוח את הפה, אתם רואים איך זה עובד? אתם רואים מי מנהל את הארגון? אני לא בטוחה שעד היום הארגון הזה שלח אליי את המאיימים ברצח, את המגדפים ואת כל גועל הנפש, כי מצד אחד הם יודעים שלא כדאי לעצבן אותי.
אחרי הפרסום בעובדה ולאור הלחץ עלי לפתוח את הפה, אתם רואים איך זה עובד? אתם רואים מי מנהל את הארגון? אני לא בטוחה שעד היום הארגון הזה שלח אלי את המאיימים ברצח, את המגדפים ואת כל גועל הנפש, כי מצד אחד הם יודעים שלא כדאי לעצבן אותי ברגע שיעלו לי על העצבים אתחיל להוציא הכל, מצד שני…
— עדנה חלבני edna halbani (@ednahalbani) December 21, 2024
"ברגע שיעלו לי על העצבים, אתחיל להוציא הכל. מצד שני, אולי הם חושבים שזה יעצור אותי מלדבר, ולעצם העניין, אותי לא הפתיעה הכתבה בעובדה, כי זה עוד כלום ושום דבר, אבל אל תכעסו, בינתיים אני עוד שותקת, אז גם אתם בבקשה תניחו לי ואל תלחצו", כתבה עדנה חלבני בחשבון ה-X שלה.
בריאיון לאתר TMI, עדנה חלבני, לשעבר מנהלת הלשכות הוותיקה של רה"מ נתניהו, חשפה מה שאירע לה לאחר פרסום תחקיר "עובדה". "איימו עליי ברצח. התלוננתי במשטרה והתלונה נמחקה", סיפרה חלבני.
עוד ב-
כזכור, עדנה חלבני עלתה לכותרות בחודש נובמבר האחרון בעקבות ריאיון בחדשות 13, שם סיפרה על תקרית שכללה לכאורה את בני הזוג נתניהו. לדברי עדנה חלבני, במהלך ביקור רשמי בלונדון בשנת 2009, סעדו בני הזוג נתניהו במסעדה כאשר על המנות שהוזמנו היא שילמה מכיסה הפרטי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(6):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
6.עובדה מקבלת מימון מהחמסיאיה 02/2025/10הגב לתגובה זו0 1אילנה דיין אנחנו האיכותסגור
-
5.במקום לספק לנו חדשות הם נהיו שטינקרים (ל"ת)רק מציין 02/2025/10הגב לתגובה זו0 0סגור
-
4.חלבוני עדנוש, רעש וסלסולים, חוצמזה מזעזעת (ל"ת)גהני 02/2025/10הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.כל כך היה צפויבר 02/2025/10הגב לתגובה זו0 0אחרי שהשחירו חלק מהעם שאינו מצביע ליכוד, השחירו את מגילת העצמאות, את התקשורת , את השופטים, את בית המשפט העליון את היועמשית את גלנט שר הביטחון, את הרמטכל , את צבא הגנה לישראל עכשיו את עובדה עם האדם הישר ביותר בתקשורת.... אז לכל הרחות איפה המדינה שלכם ואזרחיה? את מי בדיוק אתם מנהלים כשלטון.....סגור
-
2.עובדה זו לא תוכנית תחקירים אלאמחלקת רל"ב ברשת....ttcc 02/2025/10הגב לתגובה זו0 1איפה תחקירים על השופט עמיי, על פרשת שדה תימן על ארי במרתפי השב"כ?? ועל עדנה ארבל והדירות של ברק השופט הפירטסגור
-
1.משטרה של דיקטטורהגרשון מזרחי 02/2025/10הגב לתגובה זו0 0חיכינו להתערבות כזאתסגור