תיירות
מה אסור בשום אופן לאכול בטיסה? מומחים מזהירים
ארוחות במטוס תמיד מהוות אתגר לנוסע הממוצע. מומחים ממליצים מה כדאי לאכול ומה בשום פנים ואופן לא להכניס לפה
לפני הביס הראשון שלכם בארוחה במטוס כדאי לחשוב פעמיים. "אכילת פחמימות מורכבות כמו פסטה עם רטבים סמיכים, לחמים, מאפינס או עוגות, תשאיר אתכם עם תחושת עייפות, עצבנות ולא שבעים, רמות הסוכר שלכם יטפסו ואז יפלו, מה שישפיע לרעה על ההרגשה שלכם" – כך מזהיר ד"ר צ'ארלס פלטקין, מנכ"ל מרכז מדיניות המזון של מכללת האנטר בניו יורק.
אז חשבתם שזה הכול? בלוטות הטעם שלנו מושפעות מלחצי האוויר המפחיתים את רמת החמצן בדם והתוצאה כי שחלק ממערכת העצבים שלנו שמטרתו להגיב לריחות הופך לפחות רגיש וחום הריח נפגע. הפתרון דווקא פשוט, לאכול אורז או תבשיל מכיוון ש"אנחנו יכולים לבשל אותו ולחמם אותו שוב ושוב, והוא עדיין יישאר תבשיל"- כך הסביר מנהל המצוינות הקולינרית בחברת LSG Sky Chefs Asia Pacific, פריץ גרוס.
עוד ב-
דרך נוספת לשיפור הטעם של המזון טמון דווקא באוזניות. על פי פרופ' צ'ארלס ספנס, מומחה לטעמים ומזון, רעש מנועי המטוס עלול לגרום לתחושה שהאוכל מריר בעשרה אחוזים, אך הפתרון פשוט - "הרכבת זוג אוזניות שנועדו לביטול רעשים, יכולה למעשה להיות אחת הדרכים הפשוטות ביותר לגרום לאוכל ולשתייה להיות טעימים יותר בגובה רב, לחץ האוויר הנמוך בתא הנוסעים, האוויר היבש ורעשי המנועים החזקים, תורמים לחוסר היכולת שלנו לטעום ולהריח מזון ושתייה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה