TOP 5
מיכל אפשטיין: חמישה דברים שלא ידעתם על זוכת "מאסטר שף"
מיכל אפשטיין, זוכת "מאסטר שף" 2024, הפכה לדמות מוכרת בזכות יכולותיה במטבח - אבל יש בה הרבה מעבר לבישול. אלו חמישה דברים שלא ידעתם על מסלול חייה המפתיע, מעולם הכדורסל ועד הפיכתה לשפית מצליחה
מיכל אפשטיין, נולדה וגדלה ברחובות, והיא מתגוררת היום בתל אביב-יפו עם בת זוגה ושלושת ילדיה. את דרכה החלה דווקא בספורט - טניס ובמיוחד כדורסל - תחום שבו בלטה מגיל צעיר. כבר בתיכון, כשעברה ללמוד בקריית שרת בחולון, זכתה עם נבחרת בית הספר באליפות התיכונים בישראל ואף באליפות העולם לתיכונים ב-1999.
1. מאסטר בכדורסל
לפני שנכנסה למטבח, אפשטיין הייתה אחת השחקניות המובילות בכדורסל הישראלי. היא שיחקה בנבחרות ישראל הצעירות ואף בנבחרת ישראל הבוגרת, כולל באליפויות אירופה בשנים 2003, 2007, 2009 ו-2011. על הפרקט היא נחשבה לכוח מרכזי, ושמה זכור כאחת השחקניות הבולטות בענף.
ב-2017 פתחה אפשטיין את בית הקפה הראשון שלה, "איטס", בבית חנה בתל אביב, וב-2019 הוסיפה סניף נוסף ברחוב שינקין. אפשטיין מספרת על "איטס" שהוא "מקום שכונתי איכותי, שמגיש אוכל טעים", ומדגישה שאינה מחפשת להפוך את המקום למסעדה או בר יין – אלא לשמור על אווירה נעימה ושכונתית.
החזרה לתוכנית "מאסטר שף" אחרי 9 שנים הייתה עבור אפשטיין לא קלה. למעשה החוויה הקודמת שלה הייתה טראומטית, והיא חששה להתמודד שוב, כשהפעם יש קהל של לקוחות שמאמין בה. עם זאת, היא מספרת שראתה בזה הזדמנות לתיקון וסגירת מעגל, ועברה בתוכנית תהליך עמוק של צמיחה אישית ורוחנית – תהליך שהוביל אותה לזכייה במקום הראשון.
אפשטיין מאמינה בגישה של ריכוז פנימי. לדבריה, היא לא מתעכבת באחרים ומתרכזת בעיקר בעצמה, במטרה להיות הגרסה הטובה ביותר שלה. היא דואגת לדברים שעליהם יש לה שליטה, ומשקיעה את כל המאמצים במה שהיא יכולה לשנות ולשפר.
עד סוף שנות העשרים לחייה, אפשטיין כלל לא נכנסה למטבח. היא העדיפה לבלות במסעדות, לשוטט בשווקי אוכל וליהנות מספרי בישול ותוכניות בישול בערוץ האוכל. המעבר לבישול עצמאי היה עבורה שינוי משמעותי בחיים, שהוביל אותה בסופו של דבר לזכייה ב"מאסטר שף".
עוד ב-
הכתבות החמות
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה