מינויים
אחרי שש שנים הטעות המביכה תוקנה
6 שנים אחרי שהחל לכהן בתפקיד יו"ר ועדות הערר, שרת הפנים איילת שקד ושר המשפים גדעון סער חתמו רטרואקטיבי על כתב המינוי של בנימין זלמנוביץ
זה לקח זמן. 6 שנים אחרי שהחל לכהן בתפקיד יו"ר ועדות הערר, שרת הפנים איילת שקד ושר המשפטים גדעון סער חתמו רטרואקטיבי על כתב המינוי של בנימין זלמנוביץ. ועדות הערר עוסקות בעררים בנוגע להחלטות של ועדות מקומיות לתכנון ובנייה. עצם שכיהן יושב ראש ללא כתב מינוי עלולה להביא לתביעות לביטול ההחלטות של מוסדות אלה.
"כלכליסט" חושף כי החתימה של שקד וסער על כתב מינוי שכותרתו "הארכת מינוי לתפקיד ממלא מקום יושבי ראש ועדות ערר" בוצע רק בחמישה בספטמבר. זלמנוביץ יכהן כממלא מקום ועדות הערר במחוזות תל אביב, צפון, מרכז, ירושלים ודרום.
החתימה על כתב המינוי הינה רטרואקטיבית מה-21 באוגוסט 2016 ותהיה בתוקף עד ה-1 באוגוסט 2023, כלומר מרבית הכהונה כבר מאחורינו. בזכות המסמך, זלמנוביץ מכהן כמ"מ יו"ר בשני סוגים של ועדות ערר: עררים על החלטות של ועדה מקומית לתכנון ובנייה והשנייה ועדת ערר הדנה בעררים על פיצויים שמשולמים למי שנפגע בהחלטה תכנוניות וכן עררים על היטלי השבחה.
אי מינוי תקף נחשף ביוני השנה בעקבות פנייה במסגרת חוק חופש המידע למשרד המשפטים של עמותת "ירושלים שקופה" בראשות הרב נתן קרמר. בעקבות חתימת של שקד וסער, בתקופת ממשלת מעבר, ובניגוד להנחיית היועצת המשפטית לממשלה שיש להימנע ממינוי בכירים בתקופה זו, הדבר עורר סערה במשרד המשפטים, בטח כאשר מדובר על מינוי רטרואקטיבי.
"מדובר ב'מחטף' אנטי דמוקרטי מובהק אשר לא יעמוד במבחן בית המשפט ", מסרו מעמותת "ירושלים שקופה". "לשר מכהן אין סמכות למנות אדם לתפקיד רטרואקטיבי, בוודאי כאשר אותו מינוי מכשיר הלכה למעשה החלטות מעין שיפוטיות".
ממטה התכנון הלאומי במשרד הפנים נמסר: "בעת הארכת תוקף המינוי נפל פגם טכני לעניין הוועדה העוסקת ברישוי שהוסדר בדיעבד כעת. יודגש כי במינויו לוועדת הערר לפיצויים לא נפל כל פגם".
במשרד המשפטים הגיבו כי "משרד הפנים פנה למשנה ליועצת המשפטית לממשלה, ד"ר גיל לימון, בעניין כהונתו של עו"ד בני זלמנוביץ בתפקיד יו"ר ועדות ערר לפי חוק התכנון והבנייה. במסגרת הפניה נטען בשל שגגה, כהונתו של עו"ד זלמנוביץ בתפקיד יו"ר ועדת ערר העוסקת בנושאי רישוי פקעה בשנת 2016, ולא הוארכה, אך בפועל, עו"ד זלמנוביץ המשיך למלא את התפקיד...".
עוד ב-
"לאחר בחינת מכלול נסיבות העניין, ובהתחשב בכך שניתן לראות באי חידוש כתב המינוי כפגם פרוצדוראלי, שכן אין ספק שמר זלמנוביץ עמד בתנאי הכשירות לכהונה ושהמשך הכהונה בפועל נעשה בתום לב, החליט המשנה ליועצת לאשר מבחינה משפטית הוצאת כתב מינוי תוך החלתו למפרע מיום פקיעת המינוי הקודם".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה